Dijous 20 Juny 2019

Inici / Noticies / Avís de pluges torrencials a la comarca de La Selva

Avís de pluges torrencials a la comarca de La Selva

09/08/2016
Protecció Civil de la Generalitat avisa la població que la propera hora es poden produir pluges de caràcter torrencial a la comarca de La Selva, segons un avís observat rebut del Servei Meteorològic de Catalunya amb el grau màxim de perill (6 sobre 6). Es manté la Prealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT.
 
Es demana a la població que allà on descarregui amb força eviti desplaçaments amb cotxe o sortir al carrer mentre passi aquest front més intens que pot descarregar més de 40 litres per m2 en 30 minuts.
 
Cal, per això, tenir especial cura evitant conductes que poden produir danys en les persones o els béns: no aparqueu vehicles en rieres o punts subterranis inundables, ni creueu rieres si baixen amb aigua, encara que sigui dins del vostre vehicle, pot ser arrossegat encara que no hi hagi gaire profunditat. Igualment, eviteu apropar-vos a les lleres de rius i rierols que poden recollir aigua caiguda conca amunt i poden créixer de forma sobtada.
 
Si feu activitats de muntanya, allunyeu-vos de les zones de barrancs.
 
En cas de perill o emergència, recordeu de trucar al telèfon d'emergències 112.
 
Per evitar inundacions de baixos, terrats, patis interiors, etcètera, netegeu embornals i desaigües de fulles seques i brutícia ja que poden formar un tap que impedeixi el desguàs de l’aigua caiguda i inundar aquests espais.
 
La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que al llarg de la tarda les tempestes, que poden ser intenses i acompanyades de calamarsa, poden afectar principalment les comarques de Girona i Catalunya Central, i de cara al vespre i matinada també al prelitoral i litoral.