Dijous 12 Desembre 2019

Inici / Noticies / El Foodlab acollirà un Postgrau d'Innovació a la Indústria Alimentària

El Foodlab acollirà un Postgrau d'Innovació a la Indústria Alimentària

08/06/2018

Impulsat per la regidora de Promoció Econòmica de  l’Ajuntament de Riudellots de la Selva i organitzat per la Fundació UdG: Innovació i Formació i el Campus Alimentació i Gastronomia de la UdG, amb el suport de la Diputació de Girona, el Centre d'Innovació Gastronòmica Industrial de Riudellots de la Selva (FoodLab) acollirà el proper curs la primera edició del Postgrau en Innovació a la Indústria Alimentària. 

Aquest divendres, ha tingut lloc la presentació oficial de Postgrau on hi han participat Lluís Barnés, regidor de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, Sílvia Llach, vicerectora de Territori i Compromís Social de la UdG i Montserrat Roura, alcaldessa de Riudellots de la Selva.

“Un dels objectius d’aquest postgrau innovador, és la formació d’un perfil professional nou, inexistent en l'actualitat, que sigui capaç d’aportar a les empreses del sector alimentari, persones capaces de detectar oportunitats en el terreny de la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+i) ” tal i com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés.

Barnés també ha destacat que en “la definició dels continguts i planificació del Postgrau hi han participat l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i les empreses Friselva, Costa Brava Foods, Mas Parés, Galetes Trias, i Cuinats Jotri” a qui ha volgut agrair la seva implicació així com a la Diputació de Girona.  

El projecte serà tutoritzat per diversos professionals de R+D d’empreses i les sessions s’impartiran a les instal·lacions del Foodlab amb jornades específiques a càrrecs d’experts que tractaran matèries relacionades en tots els processos que intervenen en la innovació, des de la definició del producte fins a la seva introducció al mercat, passant pels processos creatius, tecnològics i legals entre d’altres.   

La vicerectora de Territori i Compromís Social de la UdG Sílvia Llach, ha volgut destacar l’organització transversal, entre institucions, empreses i el món acadèmic obrin les portes de la Universitat al territori i al conjunt de la societat.  Així mateix ha destacat la participació de les empreses en la planificació i execució del Postgrau. 

Finalment, l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura s’ha mostrat molt satisfeta de poder acollir el Postgrau a les instal·lacions del Foodlab i ha recordat la importància que tenen les empreses amb seu al municipi, pel desenvolupament del teixit social i econòmic, no només pel municipi, sinó pel conjunt de les comarques gironines. En aquest sentit ha manifestat que des de l’Ajuntament es seguirà apostant per promoure i incentivar la innovació entre les empreses”  

La superació del postgrau servirà per obtenir el Diploma de Postgrau en Innovació a la Indústria Alimentària per la Universitat de Girona.