Campanya de reciclatge d’oli domèstic a Riudellots

  • 23 Abril 2021

Durant el mes de maig s’iniciarà una nova campanya de conscienciació sobre la importància de reciclar l’oli que fem servir als domicilis o establiments comercials del sector de la restauració, amb l’objectiu de disminuir el greu impacte ambiental que pot ocasionar l’oli domèstic. Un mal reciclatge no només causa danys ambientals, sinó que també afecta els desguassos de cada casa o comunitat de veïns en forma d’aigüera embussada o de garatge inundat.

La campanya d’abast comarcal començarà amb la visita d’un equip d’experts i informadors als comerços del poble que generen oli fregit, per tal d’assegurar-ne la correcta gestió. Seguidament, es faran diverses accions adreçades al conjunt de la població per fomentar la recollida d’oli. 

Segons un estudi recent, cada ciutadà de Catalunya genera una mitjana de 2,5 litres d’oli anuals. A Riudellots de la Selva generem cada any uns 5000 litres d’oli domèstic entre tots, i només en recollim un 11,5% a la deixalleria. L’objectiu d’aquesta campanya serà revertir aquests números i augmentar el percentatge d’oli domèstic reciclat a la deixalleria. Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament us demanem i agraïm la vostra col·laboració. Moltes gràcies.