La Mobile Week Catalunya apropa la tecnologia amb activitats per tots els públics a 18 territoris catalans, entre ells Riudellots de la Selva

  • 17 Maig 2021

Aquest matí ha tingut lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona, la presentació de la programació de la Mobile Week Catalunya 2021, on hi ha participat l’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura acompanyada de la regidora Carme Camps. 
 
Riudellots de la Selva és un dels 18 municipis, que per segon any consecutiu ha estat escollida com a seu de la Mobile Week amb la voluntat d'apropar la tecnologia a la ciutadania a través de diferents activitats gratuïtes que combinen el format presencial i digital i que es celebrarà les setmanes del 21 al 27 de juny i del 5 a l’11 de juliol, depenent dels territoris.
 
A Riudellots les activitats tindran lloc el divendres 9 de juliol a càrrec d’Alfons Cornella amb la Ponència: Tecnologies Emergents i l’Impacte en tots nosaltres, i de Josep Lluís Sanchez amb el Taller: Tanta tecnologia, i ara què?. Hi haurà un espai durant tota la jornada amb informació i tecnològica i una màquina impressora en 3D que fabricarà un detall per als assistents i visitants que s’acostin.
 
La presentació ha comptat amb la intervenció del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que ha fet "un reconeixement especial als alcaldes i alcaldesses, als municipis i les comarques que han entès que la tecnologia, és un accelerador del progrés; un aliat imprescindible en la millora de les seves viles i ciutats”. Puigneró també ha remarcat que “la tecnologia, avui, pot permetre millorar i molt, la governança de les ciutats, però també desenvolupar una nova economia digital que permeti crear oportunitats i arrelar-nos en el territori”.
 
En la seva intervenció, el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, ha volgut destacar la importància de que, aquest any, amb Mobile Week Catalunya s’aconsegueixi ampliar la capil·laritat d’un projecte que ha demostrat ser un èxit: “plantegem diferents espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives obertes a tothom per connectar les eines que ens ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats dels ciutadans”. I subratlla que tot això no seria possible sense “l’interès i l’impuls dels ajuntaments i ens municipals que fan créixer la iniciativa”.
Els representants dels territoris han estat els protagonistes de la presentació d’avui, destacant cadascun d’ells les activitats, en forma de tallers, conferències i taules rodones, que tindran lloc als seus territoris durant aquest estiu. En total, 5 municipis de la demarcació de Barcelona (Badalona, Mataró, Terrassa, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú); 5 de la Catalunya Central (Vic, Manresa, Igualada, Centelles i Rupit); 4 de la demarcació de Girona (Girona, Figueres, Llagostera i Riudellots de la Selva); 2 de Lleida (Lleida i Mollerussa); 1 de l’Alt Pirineu (La Seu d’Urgell) i la comarca de les Terres de l’Ebre (Ribera d’Ebre) formaran part de l’edició 2021 de Mobile Week Catalunya.

Calendari d’activitats per tots els públics

En aquesta edició de la Mobile Week Catalunya hi ha tres temàtiques principals molts enfocades a cobrir les necessitats i inquietuds de la ciutadania: la protecció de la nostra privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis. El Family Day és una altra de les novetats d’aquest any, una aposta per aprendre sobre tecnologia en família a través de l’entreteniment. Es tracta d’una jornada amb una programació especial per a què nens i nenes i les seves famílies puguin formar-se d’una forma dinàmica i divertida. 
Pel que fa a les activitats més destacades de la Mobile Week Catalunya d’aquest estiu, cada territori ha volgut destacar quina serà la seva aposta forta per aquest any. 

Trobareu tota la programació d'activitats aquí