Comença a Riudellots la campanya «Recicla l'oli amb el reciclolidor de la Selva»

  • 14 Juny 2021

Avui s’ha iniciat a Riudellots la campanya de conscienciació sobre la importància de reciclar l’oli que fem servir als domicilis o establiments comercials del sector de la restauració, amb l’objectiu de disminuir el greu impacte ambiental que pot ocasionar l’oli domèstic. Un mal reciclatge no només causa danys ambientals, sinó que també afecta els desguassos de cada casa o comunitat de veïns en forma d’aigüera embussada o de garatge inundat.

La campanya ha començat aquest matí amb una exposició itinerant de plafons informatius que s’ha ubicat a la zona del Mercat Setmanal i seguirà aquesta tarda a la zona comercial fins a les 20 h i demà a l’Escola de Riudellots

La campanya d’abast comarcal, impulsada pel Consell Comarcal de la Selva amb el suport de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Riudellots,  compta amb l’assistència d’un educador ambiental que realitzarà visites als comerços del poble que generen oli fregit, per tal d’assegurar-ne la correcta gestió. Durant la campanya es repartiran gratuïtament uns embuts recollidors d’oli, batejats amb el nom de RECICLOLIDOR, per tal de facilitar-ne la seva recollida i tractament. Podeu obtenir el vostre a la deixalleria municipal o bé als comerços col·laboradors de la campanya (Novavenda, Carnisseria Güell i Peixos Nuri).

Actualment, a la comarca de la Selva generem cada any uns 35.000 litres d’oli domèstic entre tots, i només en recollim un 8%. Amb aquesta campanya es vol que totes les llars prenem consciència del gran perjudici que provoca l’oli mal llençat a l’aigüera:

A Riudellots de la Selva generem cada any uns 5.000 litres d’oli domèstic entre tots, i només en recollim un 11,5% a la deixalleria. L’objectiu d’aquesta campanya serà revertir aquests números i augmentar el percentatge d’oli domèstic reciclat a la deixalleria. Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament us demanem i agraïm la vostra col·laboració. Moltes gràcies. Trobareu més informació sobre la campanya aquí.

Podeu veure el consum i tractament de l'aigua a la comarca en el següent vídeo.