Activat el Pla Inuncat per intensitat de pluges

  • 04 Agost 2021

Protecció Civil ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'alerta a causa de la previsió de fortes pluges al llarg del dia d'avui. 

De 12 a 18 hores, el mapa de risc per intensitat de pluja indica un nivell de perill molt alt, ja que s'espera superar els llindars d’intensitat (20 mm en 30 min). Durant el matí les pluges tindran lloc a la zona del litoral i prelitoral i cap al migdia s'estendrà per el terç nord-est, amb especial afectació a les comarques de la Selva, Gironès i Baix Empordà. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment de pedra i ratxes fortes de vent.

Durant els episodis fortes de pluges cal extremar les precaucions en la mobilitat. Es recomana no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents encara que semblin portar poc cabal, ja que aquest es pot incrementar de forma sobtada. També s’aconsella no aparcar els cotxes en zones inundables o torrents secs, així com no estacionar en zones que obstaculitzin el pas de vehicles d’emergència. En el cas de tempestes elèctriques, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. 

Podeu seguir la predicció municipal de Riudellots en el Servei Meteorològic de Catalunya. Així mateix, podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de Twitter @emergenciescat i @meteocat.