Activat el Pla Inuncat per intensitat de pluges

  • 03 Setembre 2021

Protecció Civil ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'alerta a causa de la previsió de fortes pluges al llarg del dia d'avui.

De 12 a 18 hores, el mapa de risc per intensitat de pluja indica un nivell de perill molt alt, ja que es preveu sobrepassar els llindars d’intensitat (20 mm en 30 min), amb especial intensitat a la meitat Nord de Catalunya i sobretot al quadrant Nord - Est (comarques de Catalunya Central i Girona). Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa o pedra.

Durant els episodis fortes de pluges cal extremar les precaucions en la mobilitat. Es recomana no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents encara que semblin portar poc cabal, ja que aquest es pot incrementar de forma sobtada. També s’aconsella no aparcar els cotxes en zones inundables o torrents secs, així com no estacionar en zones que obstaculitzin el pas de vehicles d’emergència. En el cas de tempestes elèctriques, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. 

Podeu seguir la predicció municipal de Riudellots en el Servei Meteorològic de Catalunya. Així mateix, podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de Twitter @emergenciescat i @meteocat.