La Biblioteca de Riudellots de la Selva torna a guanyar el premi María Moliner

  • 04 Novembre 2021

La Biblioteca Anna Nadal i Serra ha guanyat el Premi María Moliner. És la tercera vegada que s'emporta aquest distintiu (2017, 2020 i 2021) convertint-se així en una de les biblioteques més premiades.

Es tracta d'un premi organitzat conjuntament entre el Ministerio de Cultura y Deporte i la Federación Española de Municipios y Províncias, que premia els millors projectes d'animació lectora de municipis de menys de 50.000 habitants. El premi compte amb una retribució econòmica de 2.014,69€ que s'haurà de destinar exclusivament a la compra de llibres.

La biblioteca de Riudellots va presentar el projecte d'animació lectora per a infants titulat "Una biblioteca con mucha marcha" que comprenia totes les activitats infantils realitzades des de l'1 gener al 30 de juny del 2021. En el projecte s'hi podien trobar espectacles de màgia, de pallassos i de titelles, també lectura de contes, clubs infantils, cursos de robòtica, concursos literaris, entre altres.

La intenció principal d'aquest projecte era impulsar l'hàbit lector dels nens i les nenes des de ben petits, estimulant la seva imaginació i creativitat, alhora que fidelitzar els usuaris i captar-ne de nous a través de les activitats dutes a terme.

Tal com apunta la regidora de Cultura, Cristina Pineda: "Aquest premi demostra, un cop més, que estem fent una bona feina. Seguirem treballant per apropar la lectura i els llibres als més menuts, que al cap i a la fi, són el futur del nostre poble".

Des del premi s'ha valorat especialment la planificació i impacte social del projecte, així com la qualitat i originalitat de les activitats realitzades. També s'ha destacat l'èxit de participació, la relació constant amb les entitats municipals, les dimensions del municipi (2.000 habitants) i de la biblioteca (85 metres quadrats i amb una única persona).

Destacar també que fa dos anys es va integrar la biblioteca de Riudellots de forma excepcional al Sistema de Lectura Pública de Catalunya, atès que només en formen part biblioteques de poblacions de més de 3.000 habitants, valorant la seva trajectòria i feina.