Els Mossos d'Esquadra alerten d'intents d'estafes a persones que utilitzen serveis de teleassistència

  • 05 Novembre 2021

Els Mossos d'Esquadra han alertat que s'ha detectat una modalitat d'estafa que afecta al col·lectiu de gent gran i de persones dependents que utilitzen serveis de teleassistència.

Les víctimes reben una trucada en la qual presumptes treballadors del servei de teleassistència contacten amb la persona gran, s'hi adrecen pel seu nom i els comuniquen que el seu servei de teleassistència ha canviat i que han d'abonar uns diners si no volen perdre el servei. En altres ocasions l'excusa de contacte és la revisió del botó d'alerta o qualsevol altre pretext semblant com fins i tot la venda d'algun producte.

El to utilitzat a les trucades és bastant agressiu, en veu alta i contundent i sense deixar parlar l'usuari en cap moment. Aquesta manera d'actuar és la que genera dubtes a la persona i per aquest motiu es desconfia del que els hi estan manifestant.

Des de l'Ajuntament i el cos de Mossos d'Esquadra recomanem no fer cap pagament ni facilitar dades bancàries per telèfon. També demanem contactar amb el servei de teleassistència que es té contractat per verificar la informació rebuda mitjançant aquesta trucada telefònica fraudulenta

Si s'és víctima d'un delicte o una temptativa de delicte, cal avisar immediatament als Mossos d'Esquadra trucant al telèfon d'emergències 112.