Cauen la majoria de restriccions i el certificat Covid19

  • 28 Gener 2022

A partir d'avui, 28 de gener de 2022, es relaxen les mesures contra la Covid-19 a Catalunya per contenir la sisena onada.

El passaport COVID deixa de ser necessari per entrar a bars, restaurants o gimnasos.

Torna l'aforament al 100% en totes les activitats. Com també desapareixen les limitacions d'horaris en totes les activitats.

Pel que fa a les reunions i sortides: sense limitació en el nombre de persones. Tanmateix, es continua recomanant evitar les aglomeracions especialment en espais tancats. De la 1h a les 6h, no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes en reunions en espais públics.

Es continua recomanant afavorir el teletreball. I si no és possible, afavorir torns esglaonats.

A l'hostaleria i la restauració es recomana un màxim de 10 persones per taula. I mentre no es consumeix, s'ha de portar la mascareta en tot moment.

En l'àmbit cultural, concerts, cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars és necessari que: el públic estigui assegut, tant a l'interior com a l'aire lliure, que es garanteixi una bona ventilació natural o altres sistemes de ventilació i que es permeti servei de restauració si hi ha establiments habilitats, amb les mesures del sector.

Pel que fa a l'esport, en instal·lacions o equipaments esportius amb aforament autoritzat de més de 10.000 persones es permet, per una banda, a l'aire lliure, fins a un màxim sectoritzat en grups de 10.000 persones per sector i amb un mínim de tres sectors. I, per altra banda, en espais tancats, fins a un màxim sectoritzat en grups de 5.000 persones per sector i amb un mínim de dos sectors.

Es recomana fer les activitats grupals a l'exterior sempre que sigui possible, com també mantenir la distància i dur la mascareta posada mentre no es faci l'activitat.

En l'àmbit de l'educació, es recomana activitat telemàtica a les acadèmies, autoescoles i altres centres d'ensenyament no reglat. I les classes pràctiques poden impartir-se de forma presencial sempre que es mantinguin les mesures de distància, higiene i prevenció.

Finalment, l'ús de la mascareta continua en espais interiors i exteriors, cal mantenir la distància interpersonal, garantir una ventilació en espais tancats i és preferible fer les activitats a l'aire lliure.

L'únic que es manté tancat és l'oci nocturn.