Final d'any amb una altra onada a les portes

  • 01 Desembre 2021

S’està acabant l’any i els casos de COVID-19 van creixent lentament. A països com Alemanya, Àustria o els Països Baixos, el creixement és molt més gran i sembla que una sisena onada és inevitable.
 
Sembla que la pandèmia no ens vol deixar i, a més, s’acosten temps complicats per l’encariment de tot tipus de productes i inclús pel no abastiment per manca de matèries primeres. La Unió Europea ha posat a disposició dels estats membres una quantitat molt important de diners per a la reactivació de l’economia que hem de saber aprofitar, perquè siguin útils per a les persones i empreses i ens ajudin a sortir d’aquesta situació i ens portin cap a un nou model de món molt més sostenible i molt menys contaminant.
 
Les entitats públiques com les diputacions, els consells comarcals i els ajuntaments hauran de jugar un paper cabdal perquè aquests fons arribin on han d’arribar i tinguin l’efecte que es vol que tinguin. Les persones i les empreses han de tenir el més fàcil possible l’accés als ajuts que s’han posat en circulació, pel bé de totes i tots.
 
Els pressupostos i en el cas que ens afecta, el pressupost municipal, i també les ordenances fiscals, han d’ajudar a recórrer aquest camí. Les polítiques socials, els impostos que contenen grans bonificacions per temes mediambientals, l’accés a fons Next Generation han de ser les prioritats a tenir en compte. Són moments per ajudar les famílies no apujant les quotes de la Llar d’Infants, fent “impostos verds” que bonifiquin les bones pràctiques ambientals, per promocionar vehicles i llars no contaminants, per castigar les actituds incíviques, etc. És aquí on es demostra el tipus de societat que es vol promocionar i el tipus de poble que es vol tenir.
 
En el moment d’escriure aquest article encara no s’han aprovat ni el pressupost ni les modificacions de les ordenances i, per tant, no sabem quin sentit se’ls haurà volgut donar, però creiem que no tindrem cap sorpresa agradable respecte d’això.
 
A l’espera de veure-ho, i com que no hi haurà cap més BIM aquest any, volem aprofitar per desitjar-vos unes felices festes de Nadal, que les celebreu amb la família (de manera segura) i que tingueu una sortida i entrada d’any d’allò més satisfactòria.
 
Així doncs, el Grup Municipal d’ERC de Riudellots de la Selva us desitgem unes Bones Festes i un feliç Any Nou!!!
 
Grup Municipal ERC
Riudellots de la Selva