Informacions per reflexionar i millorar

  • 01 Desembre 2021

Una vegada més, els membres del grup municipal de Junts per Riudellots aprofitem l’oportunitat d’aquest espai destinat als grups polítics amb representació municipal per parlar de temes d’interès general i amb ganes que la informació que hi trobareu serveixi per reflexionar i valorar quin profit en podem treure.
 
En aquesta ocasió volem fer una petita reflexió amb relació a un tema que ens preocupa, i molt, que és l’escalfament global i les conseqüències que comportarà a curt termini si no es prenen mesures contundents.
 
Només reduint les emissions de CO2 podrem aturar l’escalfament global i, en conseqüència, salvar el nostre planeta. La pregunta que ens hauríem de fer tots és ben senzilla: què podem fer nosaltres, els ciutadans, per salvar el nostre planeta?
 
Hi ha tota una sèrie de petites accions, molt simples, que si les apliquem en el nostre dia a dia, tindran sens dubte un impacte molt positiu i efectiu en el medi ambient i, per tant, en la lluita contra el canvi climàtic. Segurament que molts de vosaltres ja les esteu duent a terme, però cal que hi siguem tots. Hem de sumar el màxim possible i pensar en el futur immediat que ens espera si no fem les coses ben fetes. Només cal escoltar les notícies per entendre que això va de debò.
 
A continuació, us detallem unes quantes accions que podem fer i que tenen un impacte molt positiu i efectiu en aquesta lluita contra el canvi climàtic:
-       Ens hem de fer nostres les quatre erres. Reciclar: Riudellots ha sigut un dels primers pobles de la comarca de la Selva a fer la recollida de deixalles porta a porta, i ha passat d’un 37% a un 75% de reciclatge. És una acció, que l’any 2017, quan vàrem començar, ens semblava que no sabríem fer, i ben fàcil que va ser. Reduir: això ja costa més, però hem d’aprendre a consumir menys. Moltes vegades comprem coses innecessàries que acaben arraconades dins un armari temps i més temps, fins que finalment les llencem, i acaben  com un residu més a les escombraries. Recuperar i reutilitzar: donem una nova vida als objectes que s’han fet vells o que no fem servir, o simplement que no ens agraden.
-       A Riudellots hem apostat pel pagament per generació, o altrament dit, la taxa justa. Tothom haurà de pagar pel que realment genera.
-       Canviem les bombetes convencionals per unes de més eficients, com són els leds.
-       Utilitzem bosses de roba per anar a comprar. Tornem als pots de vidre, la carmanyola i la cantimplora.
-       Comprem a granel sempre que sigui possible. Ara cada vegada més botigues opten per anar introduint productes a granel com ara grana, llegums, arròs, sabó de rentaplats, sabó de rentar roba, suavitzant, productes d’higiene personal, etc.
-       Tornem a recuperar els tovallons de roba, les baietes i draps de cuina en lloc de fer servir paper. Estem fent un consum excessiu de paper.
-       Usem sempre que es pugui el transport públic i la bicicleta. També podem compartir el cotxe. I si ens cal canviar el cotxe, i en tenim oportunitat, optem per un vehicle que sigui baix en emissions. 
-       Comprem productes de proximitat. A casa nostra tenim una infinitat de productes de qualitat. D’aquesta manera afavorim els nostres pagesos i comerços alhora que reduïm una gran quantitat d’emissions de CO2.
-       Mantenim el nostre entorn net de deixalles. No llencem residus a terra.
Des del nostre grup municipal de Junts per Riudellots felicitem totes aquelles persones que d’una manera o altra ja esteu fent accions que contribueixen a reduir l’escalfament global i animem la resta a fer-ho.
 
Només ho podrem aconseguir amb la suma de totes i tots!

Grup Municipal de Junts per Riudellots