Continuem igual (o no)

  • 01 Juliol 2021

Estem a l’equador de la legislatura. Portem dos anys de govern municipal i continuem igual que quan es va iniciar la legislatura 2019-2023.

La pandèmia ha marcat bona part d’aquesta etapa i ha provocat situacions que no es podien imaginar a mitjans de l’any 2019. Però com sempre, les coses es poden fer bé o malament. Des d’un primer moment el Grup Municipal d’ERC-AM, i com no podia ser de cap altra manera, s’ha mostrat disposat a participar i col·laborar amb l’equip de govern fent propostes, demanant taules participatives amb les entitats del poble, parlant amb la gent, etc., i en tots els casos aquesta voluntat mostrada pel nostre grup ha estat rebutjada per part de l’alcaldessa i el propi equip de govern. Aquesta situació no tan sols es manté sinó que s’agreuja cada dia que passa.

El no entendre que les coses quan es fan conjuntament i amb la participació de tots surten millor i són més eficients i eficaces, fa que el que hi surtiperdent sempre sigui el poble i les seves ciutadanes i ciutadans. Però això és el que ha succeït i continua succeint en aquest consistori fins a diad’avui. No haver volgut escoltar la petició de millorar les bases dels ajuts a les famílies i als comerços per tal que no hagués passat el que va passar (no gastar més d’un 9% de la partida destinada als ajuts) o no haver parlat d’allargar els ajuts a comerços i famílies durant aquest 2021, o no voler escoltar la demanda de rebaixar la quota de P0 quan es gasten centenars de milers d’euros en compra de terrenys, o el fet d’haver hagut de revocar un acord de Ple com va passar amb el tema de l’Hostal Nou, i així podríem posar desenes d’exemples d’aquesta situació. I això pel fet de no voler tenir en compte el parer dels cinc regidors d’ERC-AM que representen gairebé el 50% dels votants del nostre municipi.

El problema de tot això és que es tracta d’un tema d’actitud i de no voler admetre equivocacions i per tant és un problema difícil de resoldre. Un exemple de tot això el trobem en els fets del passat 2020 que van desembocar en la dimissió del portaveu de JxR, el Sr. Xavier López. En aquest cas, el nostre grup va proposar la creació immediata d’una comissió d’investigació per tal d’estudiar els fets, aclarir-los i retornar la normalitat al consistori el més aviat possible, sempre pensant en el bé de tots, inclús en benefici de la pròpia persona afectada. Doncs bé, sis mesos després d’haver- se negat la seva creació per part de l’alcaldessa, s’ha acceptat crear una comissió d’informació per tal d’estudiar el tema. En informàtica sis mesos és una eternitat, i ens temem que moltes de les dades que ens ajudarien a saber que va passar ja no hi seran. El problema de tot això és que en lloc d’esvair dubtes sobre els fets, encara en genera més!

A part del malestar, els regidors d’ERC-AM i els participants del grup continuem aportant i proposant millores per la nostra població. En aquest últim any hem aportat diferents propostes i mocions per millorar la vida dels vilatans de Riudellots o incrementar la transparència del consistori (moltes d’elles rebutjades per l’equip de govern). Hem continuat demanant la creació de la figura del “defensor/a del ciutadà”, augmentar la declaració de bens dels càrrecs electes, millores en la participació per part dels veïns i veïnes, millores en la gestió del menjador escolar assumint-ne la gestió amb l’AMPA, aturada de desnonaments durant la pandèmia, fomentar la venda o lloguer d’habitatge incrementant l’IBI de pisos desocupats de llarga durada, propostes per desencallar la situació de l’Hostal Nou, etc., i també diferents mocions com per exemple, la de suport a l’Amnistia, a la de suport a Pablo Hasel, la de commemoració del dia internacional de les dones, per la creació d’un carnet jove municipal, per reclamar una millora urgent de la gestió de les prestacions i subsidis d’atur i el cobrament dels ERTO, etc. La major part aprovades, algunes d’elles presentades conjuntament pels dos grups municipals amb consens, com volem que sigui, i també, una part, refusades, lamentablement.

A més, hem proposat petites actuacions de millora pel poble, algunes han estat recollides de les aportacions d’alguns ciutadans, perquè només entre tots, farem un poble millor. Moltes gràcies!

Desgraciadament no podem canviar la manera de ser de les persones, però nosaltres tampoc canviarem la nostra manera de ser i continuarem fent propostes en bé de la gent i del poble, tot esperant que algun dia trobem un interlocutor a l’altre costat. Alguna llum de canvi hem vist en l’actitud d’algun regidor/a tot i que ens temem que no es deixarà que vagi a més, donat que segurament algú ja ha començat a pensar en què hi haurà eleccions d’aquí a dos anys.

Seguiu cuidant-vos!!!!!

GM ERC-AM Riudellots de la Selva