El Ple aprova les bases bases per subvencionar la connexió de fibra òptica als disseminats

  • 23 Març 2022

El Ple de l’Ajuntament de Riudellots ha aprovat aquest dilluns 21 de març de 2022 les bases per subvencionar la connexió de fibra òptica per a totes aquelles llars disseminades del municipi on actualment no arriba aquest servei.

El regidor de Noves Tecnologies, Josep Santamaria ha explicat que “un dels compromisos i interessos de l’Ajuntament és apropar les noves tecnologies al conjunt dels riudellotencs i riudellotenques, independentment del seu indret de residència, dins del terme municipal”.

En aquest mateix sentit ha recordat que “el desplegament de la fibra òptica està en mans de les operadores privades i va lligat a la seva viabilitat i rendibilitat en funció del potencial de clients i per aquest motiu solen prioritzar les zones urbanes i sovint descuidar les zones rurals i els disseminats menys poblats, on la instal·lació sol ser més costosa”. Per aquest motiu s’ha trobat convenient crear aquesta nova línia d’ajudes per facilitar el desplegament de la fibra òptica en aquetes zones disseminades. 

Per donar a conèixer aquesta nova línia de subvencions s’ha convocat els veïns a una reunió informativa que tindrà lloc el pròxim dilluns 4 d’abril a les 19.00h, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament.