L’accés a la piscina municipal serà gratuït durant l’onada de calor, de 12 a 15h

  • 13 Juliol 2022

Per minimitzar els efectes de l’onada de calor prevista per als propers dies, l’Ajuntament de Riudellots de la Selva ha acordat l’entrada lliure a la piscina municipal de les 12 a 15h, a partir d’avui, per a persones empadronades al municipi. Si l’aforament ho permet es podrà disposar d’aquestes 3 hores de bany i, si no, es limitarà el bany a 1 hora dins d’aquesta mateixa franja horària.  
 
Aquesta mesura estarà vigent fins a nou avís o bé fins que remeti l’onada de calor. 
 
Cal recordar que Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el Pla PROCICAT.

A continuació us recordem els consells a tenir en compte durant aquest episodi de temperatures extremes: 

●Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos. 

●Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o a la tarda quan el sol ja declina. 

●Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’usual. 

●Igualment, és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre. 

●Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant. 

●Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar almenys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat. 

●Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. 

●Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.