Protecció Civil activa l'alerta del Pla INUNCAT per un nou episodi de precipitacions intenses

  • 16 Agost 2022

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest vespre l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses a gran part del territori durant els propers dies, però sobretot dimecres a les comarques del litoral i prelitoral central. 

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu pluges intenses a gran part del territori, però per demà dimecres augmenta la probabilitat de superació de llindar de 20 l/m2 en 30 minuts a les comarques del litoral i prelitoral central.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions

Davant d’aquesta situació es volen recordar les següents recomanacions:

Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.
Si heu d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se de l’estat de la xarxa viària.
En cas de conducció, cal fer-ho amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles.
Recordar, a més, que l’asfalt pot relliscar des de les primeres gotes de pluja.
Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua

Per a qualsevol emergència trucar al telèfon únic d’emergències 112.

Trobareu tots els consells per pluges al web interior.gencat.cat i podeu fer seguiment de les incidències i evolució de l’episodi al compte de twitter, facebook i instagram @emergenciescat.