Exposició del mes de febrer a Riudellots, “Les mans i el cos de l’ofici” de l’Última Vèrtebra

  • 09 Febrer 2023

Aquest mes de febrer, a la sala d’exposicions municipal de la Casa de Cultura de Riudellots, s’exposa la mostra fotogràfica anomenada “Les mans i el cos de l’ofici”, de l’entitat de Riudellots Última Vèrtebra, coordinada per l’Anna Garreta i en Quim Vilagran.

L’exposició de fotografies “Les mans i el cos de l’ofici” forma part del projecte d’Última Vèrtebra anomenat Arrel i memòria, amb què es vol fomentar i difondre els coneixements tradicionals a través de les arts escèniques contemporànies.

“Les mans i el cos de l’ofici” són una trentena de fotografies que es van fer arran de trobades fetes a diferents cistellaires catalans i que Última Vèrtebra, l’Anna i en Quim, van encarregar als fotògrafs Oriol Segon Torra i Marta Ribes.

El vernissatge d’aquesta exposició es va celebrar el passat divendres, 3 de febrer, i l’acte va ser presentat per la Montserrat Roura, l’alcaldessa de Riudellots, i l’Anna Garreta, membre de l’Última Vèrtebra. També vam comptar amb la intervenció de la Marta Ribes i l’Oriol Segon Torra, autors de les fotografies, i amb la presència d’alguns dels cistellers fotografiats.

La mostra, mitjançant la fotografia, ens ensenya la destresa i l’habilitat de les mans d’artesans de la cistelleria del territori català com en Miguel Ángel Redón, de Badalona; la Mònica Guilera i en Tim Johnson, de Vilanova i la Geltrú; la Cinta Subirachs i la Magda Armengol, del Museu de la Pauma de Mas de Barberans; en Roger Chinaud, de Ceret; en Josep Mercader, de Torroella de Montgrí, i en Joan Farré, de Folgueroles.

Una exposició amb la qual observem l’art de l’artesania cistellera del territori.

Volem agrair des d’aquí que l’Anna Garreta i en Quim Vilagran hagin portat a Riudellots aquesta part del seu projecte i hagin inaugurat al nostre poble una exposició que vol ser itinerant.

Veniu i apropeu-vos  a visitar “Les mans i el cos de l’ofici”. Estarà oberta fins al 23 de febrer en horari de la casa de Cultura de Riudellots i els dies 11 i 12 de febrer dins la programació de Fiporc.
Unes imatges que no us deixaran indiferents: semblen que dansin!