Fiporc supera totes les expectatives amb més 17.000 visitants durant els dos dies de fira

  • 12 Febrer 2023

Recupera el format prepandèmic i es consolida com a fira de referència a les comarques gironines
 
La desena edició de Fiporc de Riudellots de la Selva ha tancat les portes aquest diumenge superant totes les expectatives. La bonança meteorològica viscuda aquest cap de setmana han propiciat una gran afluència de visitants durant els dos dies de fira on es calcula que han passat per Riudellots més de 17.000 persones.
 
“La gent tenia ganes de FIPORC, el bon temps i la tornada al format habitual després de l’aturada de dos anys consecutius per culpa de la COVID-19, han fet d’aquesta edició una de les millors”, tal i com ha destacat el regidor de Dinamització Econòmica, Josep Santamaria.   
 
La programació de FIPORC va iniciar-se divendres amb la celebració d’una jornada tècnica i el concurs de pastissos i s’ha allargat fins aquest diumenge amb una àmplia programació pensada per gaudir-la amb tota la família.
 

Durant tot el cap de setmana l’àrea de tast gastronòmic s’ha omplert de gom a gom així com l’entorn de l'escenari dels tallers, demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits.
 
FIPORC va néixer l'any 2014 a Riudellots de la Selva amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, posant en valor tot el que envolta el món del porc on, a Riudellots, s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població.

Val a dir que actualment a Riudellots de la Selva, segueixen arriben diàriament més de 25.000 porcs per ser sacrificats i transformats en diversos productes alimentaris, on la indústria càrnia s'ha convertit en un dels principals motors de l'economia local convertint el municipi de Riudellots en el segon municipi d'Europa on hi passen més porcs al dia.
 
Des dels seus inicis la fira s’ha celebrat durant 2 dies de febrer, coincidint amb la temporada d’hivern quan amb l’arribada del fred, antigament es duia a terme la matança del porc en moltes cases rurals. 
 
Es tracta d’una fira de producte on l’eix vertebral és el porc i els productes que se’n deriven. A través de diversos espais repartits pel municipi es posa en relleu tot el cicle de vida d’aquest preuat animal, que tal i com diu la dita popular “del porc, tot s'aprofita”. La fira inclou també un mercat amb paradetes de petits productors i artesans que venen productes de proximitat.

L’alcaldessa de Riudellots Montserrat Roura i el regidor responsable de la FIPORC, Josep Santamaria han agraït de nou la l’incansable feina i implicació dels voluntaris que participen activament en l’organització de la fira, així com de les entitats que hi participen i de les empreses i institucions patrocinadores.
 
Entre els objectius de FIPORC hi ha donar a conèixer als visitants la importància del sector ramader i empresarial i posar en valor una de les tradicions catalanes més antigues com és la matança del porc, fent gaudir al visitant d'una autèntica festa gastronòmica”, tal i com ha explicat el regidor de Dinamització Econòmica, Josep Santamaria.
 
FIPORC està impulsada per l'Ajuntament de Riudellots de la Selva, la col·laboració d’un centenar de voluntaris, el suport organitzatiu de l'empresa gironina Incatis, la Diputació de Girona i el patrocini de diverses empreses. 
 
Per a més informació podeu consultar el web www.fiporc.cat