Les inversions municipals, quan falta un any per a les properes eleccions

  • 30 Juny 2022

Al maig de 2023, viurem de nou unes eleccions municipals, per escollir els alcaldes i alcaldesses i els seus equips per als quatre anys següents. Els “gats vells de la política” diuen que l’any anterior a les eleccions és quan s’han de “gastar els diners del consistori perquè la gent es recordi d’ells i elles quan vagin a votar l’any següent”.

És un fet curiós, deixar les inversions municipals i les millores de la població per al darrer any de legislatura, per justificar un treball fet. Nosaltres considerem que durant el mandat s’ha de millorar el poble de forma continuada i des del principi del mandat.

Durant la campanya s’elaboren el programes electorals, els candidats expliquen les millores i les accions que es preveuen per al municipi; els ciutadans escullen el candidat amb l’objectiu que es portin a terme al més aviat millor i poder gaudirne des de l’inici de legislatura. Quin sentit té esperar tres anys a arranjar una avinguda Països Catalans que està feta un desastre a l’altura de la pineda, o bé prometre als veïns de Can Jordi accions contundents per a millorar els vials i infraestructures de serveis que tant necessiten i no haver fet gaire res durant la legislatura posant mil i una excuses dels impediments per no haver-ho fet?

També, s’ha deixat per a l’últim any l’arranjament de l’avinguda Girona, un punt que considerem molt important per l’elevada afluència escolar i circulació que hi ha; i tampoc s’han portat a terme les obres del projecte del cobriment de la riera de Cal Quecu, aprovat des del 2019. Tampoc no s’ha arranjat el camí de Franciac, i s’ha permès que molts usuaris i/o veïns hagin malmès baixos, rodes i amortidors dels seus vehicles. No s’ha arribat ni a aprovar el projecte de l’arranjament del carrer Nou, i així un llarg etcètera d’accions i millores promeses i deixades (en els millors dels casos) per al darrer any de mandat.

Durant els últims dos anys de la maleïda pandèmia, molts ajuntaments han aprofitat per a fer inversions i obres al municipi per millorar espais i infraestructures, i donar una mica de vida a la tan perjudicada economia. De fet, era una recomanació de totes les administracions supramunicipals. Però en el cas de Riudellots s’ha continuat deixant-ho per a l’últim any de legislatura, tal com deuen indicar els cànons d’anys i panys d’experiència en eleccions... Quina llàstima!

D’altra banda, cal parlar de les inversions aprovades en el Ple del 21 de març de 2022, on s’ha incorporat el romanent arrossegat dels anys anteriors, doncs bé, els 4.415.452,41 € incorporats aquest any per a inversions seguiran els percentatges següents:
Totxo/infraestructures: 81,60 %
Adquisició/Compra terrenys: 11,70 %
Serveis a la gent/municipi: 6,70 %

Esperem veure acabades la majoria d’inversions previstes de l’actual equip de govern i nosaltres continuarem dient que hi ha altres maneres diferents de fer les coses.

Com que entenem que no hi haurà cap nou BIM fins passat l’estiu, només volem desitjar-vos que passeu un bon estiu, ara que sembla començarem a recuperar el temps perdut per aquests darrers anys de pandèmia.

Continueu cuidant-vos molt!!!!!

Grup Municipal ERC