Nou producte fruit de la primera edició del Postgrau en Innovació a la Indústria Alimentària

  • 10 Juny 2019

En el marc de la primera edició del Postgrau en Innovació a la Indústria Alimentària de la UdG ha nascut nou producte, que la Granja El Provençal de Riudellots de la Selva, properament posarà al mercat. 
Es tracta d’un formatge de tòfona, on un grup d’alumnes del Postgrau han participat activament en totes les fases de la seva concepció, juntament amb els responsables de la Granja El Provençal, tal i com ha explicat Jordi Feliu, tecnòleg i assessor que ha acompanyat els alumnes i l’empresa en tot el procés d’innovació del nou producte.
Aquest dissabte 8 de juny ha tingut lloc la presentació del nou producte a les instal·lacions del Foodlab de Riudellots de la Selva, on durant els curs acadèmic 2018-2019 ha tingut lloc la primera edició del Postgrau en Innovació a la Indústria Alimentària impulsat  per l'Ajuntament de Riudellots de la Selva, la Fundació UdG: Innovació i Formació i el Campus Alimentació i Gastronomia de la UdG.
Jaume Bosch, en representació de la Granja El Provençal, ha qualificat l’experiència de col·laboració amb els alumnes del Postgrau de “molt enriquidora” i espera poder-la mantenir amb la voluntat d’innovar i posar al mercat nous productes que complementin la gamma de derivats làctics, que actualment disposa l’empresa. 
L’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha volgut posar en valor la importància que tenen les empreses amb seu al municipi, pel desenvolupament del teixit social i econòmic i ha destacat la proximitat i accessibilitat de totes elles i de la Universitat de Girona que han fet possible la posada en marxa d’aquest Postgrau a Riudellots.
En aquest sentit l’alcaldessa ha manifestat que des de l'Ajuntament es seguirà apostant per promoure i incentivar la innovació entre les empreses i que el Foodlab acollirà la segona edició del Postgrau.   
A la presentació també hi ha assistit els alumnes de la primera edició del Postgrau i representants de l’IRTA que han agraït l’aposta de l’Ajuntament de Riudellots i la implicació de les empreses en la definició d’aquest Postgrau.  
La presentació ha finalitzat amb una degustació del formatge de tòfona.