La biblioteca “Anna Nadal i Serra” de Riudellots torna a guanyar el premi María Moliner

  • 14 Juliol 2023

La biblioteca "Anna Nadal i Serra" de Riudellots de la Selva ha tornat guanyar el “Premio María Moliner”. Es tracta d'un premi organitzat pel "Ministerio de Cultura y Deporte" i la "Federación Española de Municipios y Províncias" (FEMP), i premia els millors projectes d'animació lectora de municipis de menys de 50.000 habitants.

La biblioteca de Riudellots va presentar el projecte "Mil y una actividades para fomentar la lectura", que anava dirigit al públic infantil i es basava en la realització d'activitats de tota mena enfocades a fomentar la lectura. Moltes d'aquestes eren innovadores i originals com ara taller de tocar animals, d'experimentació científica, de robòtica, lectura educativa amb gossos o de fer varetes màgiques de Harry Potter. D'altres eren més tradicionals com ara tallers de manualitats, concursos literaris, clubs de lectura infantils, hores del conte i visites escolars. 

Totes aquestes activitats han comptat amb un gran èxit d'assistència i han permès augmentar la visibilitat i coneixement de la biblioteca, així com el nombre d'usuaris anuals en un 24% i el de préstecs en un espectacular 63%.

Des del premi s’ha valorat especialment el impacte social del projecte, així com la qualitat i originalitat de les activitats realitzades. També s'ha valorat l'èxit de participació, la relació constant amb les entitats municipals, i les dimensions del municipi (2.000 habitants).

La biblioteca rebrà un total de 2.772,22€ que s'hauran de destinar exclusivament a la compra de llibres.

Cal destacar també que és la quarta vegada que guanya el premi els darrers anys (2017, 2020 i 2021), convertint-se en una de les biblioteques més premiades de la demarcació de Girona.

A això cal sumar-hi que fa quatre anys ens varen integrar de forma excepcional al Sistema de Lectura Pública de Catalunya, atès que només en formen part biblioteques de poblacions de més de 3.000 habitants, valorant la trajectòria i feina de la biblioteca de Riudellots de la Selva.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, Cristina Pineda, ha destacat la importància d’aquest reconeixement i ha animat a tota la població a fer ús d’aquest equipament municipal i a participar de totes les activitats que s’organitzen.