Riudellots ret homenatge a Manuela Fernández Ruiz

  • 20 Febrer 2024

El pròxim 25 de febrer, l’Ajuntament farà un acte d’homenatge a Manuela Fernández Ruiz, “La Manuela”, que el passat octubre va deixar-nos amb 82 anys. 
 
La Manuela va néixer el 7 de febrer de 1941 a Caniles (Grandada) i va créixer a Los Olmos, a la Sierra de Caniles, on va treballar i conèixer al seu marit, en Francisco Díaz Gallardo, amb qui l’any 1961 va venir a viure a Catalunya, a Riudellots de la Selva.
 
Junts van viure uns anys a “Can Calau” i va treballar a Can Salvi i a la fàbrica de les canyes. Va ser a Riudellots on van néixer els seus dos primers fills: en Lluís i la Mònica. Durant un temps, van marxar a viure a Vilobí, on va néixer el seu tercer fill, en Carles. Al cap de sis mesos del seu naixement van tornar a Riudellots de la Selva, on va néixer la seva quarta filla, l’Elisabet. La Manuela va treballar de comercial d’una empresa de cosmètica que la va fer propera a tots els veïns i veïnes. 
 
Quan es va jubilar, va començar a fer teatre, una de les seves passions, i també participava en les activitats de gimnàs per a la gent gran. 
 
La seva afició teatral la va portar a formar part de la companyia “La Paròdia”, que van representar obres com “El Flautista d’Amelín”, “Almorchón” o “El mundo es un pañuelo”, va ser aquesta última obra amb la qual van fer una gira per Espanya, on van anar a ciutats com Huelva, Córdoba, Sevilla o Granada. 
 
Posteriorment, va començar amb la companyia “Els teatrerus de Riudellots” on va representar obres com “Els Pastorets”, “Nit d’estrellats” o “Ball d’Embolics”. 
 
El 2014 va fer el salt al cinema, en participar en la pel·lícula “Dos a la Carta”, de Robert Bellsolà, on feia un petit paper i va compartir pantalla amb actors i actrius de renom com Melanie Olivares, Adrià Collado o Sergi López. 

L'acte tindrà lloc a la Sala d'Actes a les 17h.