Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc
Marc

​Riudellots ret homenatge a Manuela Fernández Ruiz dedicant-li la Sala d’Actes

  • 25 Febrer 2024

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva ha dedicat la Sala d’Actes a Manuela Fernández Ruiz, batejant aquest equipament amb el nom de “La Manuela”. 

D’aquesta manera l’Ajuntament ha volgut retre homenatge a la veïna riudellotenca que el passat mes d’octubre va morir a l’edat de 82 anys, coneguda com  “La Manuela” i gran aficionada al teatre. 

L’homenatge ha tingut lloc aquest diumenge a la Sala d’Actes que ara porta el seu nom i que s’ha omplert de gom a gom, d’amics i de familars i companys d’escenari. 

L’alcalde de Riudellots, Josep Santamaria i la regidora de Cultura, Cristina Pineda, han recordat la seva trajectòria i juntament amb els seus familiars han descobert la placa que llueix el seu nom a l’entrada de la Sala d’Actes. 

Durant l’acte s’han projectat un seguit de fotografies i llegit diversos escrits i dedicatòries de record. 

Sobre la Manuela Fernández Ruiz

“La Manuela” va néixer el 7 de febrer de 1941 a Caniles (Grandada) i va créixer a Los Olmos, a la Sierra de Caniles, on va treballar i conèixer al seu marit, en Francisco Díaz Gallardo, amb qui l’any 1961 va venir a viure a Catalunya, a Riudellots de la Selva. Junts van viure uns anys a “Can Calau” i va treballar a Can Salvi i a la fàbrica de les canyes. Va ser a Riudellots on van néixer els seus dos primers fills: en Lluís i la Mònica. Durant un temps, van marxar a viure a Vilobí, on va néixer el seu tercer fill, en Carles. Al cap de sis mesos del seu naixement van tornar a Riudellots de la Selva, on va néixer la seva quarta filla, l’Elisabet. La Manuela va treballar de comercial d’una empresa de cosmètica que la va fer propera a tots els veïns i veïnes. Quan es va jubilar, va començar a fer teatre, una de les seves passions, i també participava en les activitats de gimnàs per a la gent gran. La seva afició teatral la va portar a formar part de la companyia “La Paròdia”, que van representar obres com “El Flautista d’Amelín”, “Almorchón” o “El mundo es un pañuelo”, va ser aquesta última obra amb la qual van fer una gira per Espanya, on van anar a ciutats com Huelva, Córdoba, Sevilla o Granada. Posteriorment, va començar amb la companyia “Els teatrerus de Riudellots” on va representar obres com “Els Pastorets”, “Nit d’estrellats” o “Ball d’Embolics”. El 2014 va fer el salt al cinema, en participar en la pel·lícula “Dos a la Carta”, de Robert Bellsolà, on feia un petit paper i va compartir pantalla amb actors i actrius de renom com Melanie Olivares, Adrià Collado o Sergi López.