Exposició del mes de març “Intermitències. De seny i de rauxa” de PERE Masferrer i Mascort

  • 11 Març 2024

Aquest mes de març, a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura de Riudellots, s’hi mostra la primera exposició individual d’en Pere Masferrer Mascort, “Intermitències. De seny i de rauxa”.
El vernissatge es va celebrar el divendres 2 de març i l’acte el va presentar en Josep Lluís Santamaria, alcalde de Riudellots, conjuntament amb la Cristina Pineda, regidora de Cultura, l’Antoni Bou, president de la Fundació Atrium Artis, i en Pere Masferrer, l’autor de totes les peces exposades.
“Intermitències. De seny i de rauxa” és la sisena exposició fruit de la col·laboració des de l’any 2021 amb la Fundació Atrium Artis i l’Ajuntament de Riudellots de la Selva.
Pere Masferrer i Marcort, cassanenc de naixement i actualment veí de Girona, a qui sempre el dibuix i la pintura han apassionat, al llarg de diferents períodes ha tingut diferents mestres: a l’Escola de Belles Arts de Girona va pertànyer a la primera promoció de l’artista Domènec Fita, i al Centre Cultural La Mercè de Girona va ser alumne de la Montserrat Costa, en Pep Camps i darrerament en Manel Bayo.
L’exposició “Intermitències. De seny i de rauxa”, com indica el títol, és fruit d’un anar i venir, és dir, de pintar, deixar-ho i tornar-hi al llarg del temps.
En la trentena de pintures exposades veiem dos estils creatius molt marcats: un de més estructurat, lineal i real, amb paisatges, edificis..., tractats amb tècnica mixta d’aquarel·la i tinta, i un altre de més lliure, imaginari i creatiu, amb elements vegetals, animals..., realitzats amb tècnica mixta d’acrílics i elements que aporten textures, relleus... I en alguna també s’utilitza la tècnica de l’oli.

         “Cal explorar aquesta col·lecció amb ulls curiosos i ment oberta, submergint-nos            en les intermitències de l'ànima de Pere. Cada obra és una finestra a la seva                experiència artística, una expressió de la seva pròpia dualitat com a creador.                Amb aquesta exposició, Pere Masferrer i Mascort comparteix no només                        aquarel·les, sinó també fragments de la seva ànima que ressonaran en tots                  aquells que aprecien l'art en les seves formes més autèntiques.”
                                                                                       Manel Bayo, artista saltenc
 
“Intermitències. De seny i de rauxa” de Pere Masferrer està oberta fins al dia 26 de març, i el diumenge 17 d’11 a 13 h comptarà amb la presència de l’autor.