Marc
Marc
Marc

Riudellots acull la trobada comarcal de premonitors i premonitores de lleure

  • 03 Abril 2024

Riudellots de la Selva ha acollit la trobada comarcal de premonitors i premonitores de lleure, on hi han participat 18 municipis de la Selva i més de 100 persones joves.

La tercera edició de la formació de premonitors i premonitores de lleure d’àmbit comarcal consolida l’èxit d’aquest projecte i reafirma l’alt interès del jovent per aquest àmbit. Enguany ha augmentat el nombre de municipis implicats i de referents de joventut del territori participants.

Aquesta tercera edició ha constat d’una primera jornada formativa a cada municipi participant i una segona jornada d’abast comarcal que va tenir lloc el 27 de març a Riudellots de la Selva, on han assistit un total de 108 joves.

Aquesta formació va destinada a joves de la Selva nascuts el 2008, 2007 i 2006 (entre 16 i 17 anys) interessats en el món de lleure educatiu i que volen introduir-se en aquest sector professional. 

A través de dinàmiques i de jocs s'han treballat els conceptes bàsics de l'educació en valors i les habilitats i competències que ha de tenir una persona per exercir de premonitor. Per això s’han facilitat recursos per tal que les persones participants tinguin eines útils que puguin posar en pràctica, com per exemple tipus de jocs, planificació d’activitats, eix d'animació, temes a treballar amb els infants, entre d’altres. A més s'ha realitzat una càpsula formativa sobre benestar emocional, fent èmfasi en l’educació emocional.

Aquesta acció està dins el pla d’actuació anual de l’Oficina Jove de la Selva i s’emmarca dins el projecte Ocell de Foc.