FoodLab, una de les operacions del PECT Girona per a millorar la sostenibilitat econòmica social i ambiental de la producció alimentària gironina
El PECT Girona, Sistema Alimentari Sostenible, va voler millorar la sostenibilitat econòmica social i ambiental de tota la cadena de producció alimentària gironina amb 9 operacions.
En el número 8, es troba l'operació de Riudellots de la Selva.
A Riudellots de la Selva va tenir lloc la dinamització de l'ecosistema de la gastronomia industrial FoodLab. Es va reposicionar com un agent pel desenvolupament col·laboratiu de solucioNS HORECA. Es van impulsar les anomenades "arenes d'innovació" i es va dinamitzar l'obrador del Foodlab amb sessions d'innovació.
Més de 100 empreses han estat impactades, s'han desenvolupat 59 productes, dels quals 30 ja són consumits pel sector turístic.
S'ha innovat en 3 nous processos logístics i s'han plantejat 7 solucions tecnològiques que ja utilitzen 20 cadenes hoteleres del territori.
La Diputació de Girona ha estat qui ha coordinat el conjunt del projecte i l'import total destinat és de més de tres milions cent mil euros.