Procés participatiu per a l’estudi del medi natural de Riudellots de la Selva

  • 30 Gener 2018

L’existència d’espècies invasores, la contaminació atmosfèrica, la contaminació de l’aigua, el canvi climàtic o la desaparició d’espècies són problemes que dia a dia ens afecten com a ciutadans. Aquestes problemàtiques globals ambientals són un repte per a la ciutadania del nostre país que cal abordar des de diferents escales, també la municipal.
Per això l’Ajuntament ha aprovat l’afectació del 0,5% de l’IBI per a la conservació de la biodiversitat i el medi natural del municipi de Riudellots de la Selva. Aquesta mesura pretén dotar l’ajuntament d’un petit pressupost anual per a efectuar actuacions d’estudi, conservació i millora dels valors naturals del municipi i per al foment de la seva biodiversitat. La preservació d’un medi natural en bon estat és un valor molt positiu per a la ciutadania, ja que aporta una major qualitat de vida i repercuteix positivament en la salut de les persones.
En el marc d’aquesta mesura s’ha acordat que la primera actuació que es realitzarà sigui un treball de camp per a elaborar un pla de gestió del medi natural de Riudellots de la Selva. L’estudi avaluarà l’estat de conservació dels espais naturals de major interès del municipi (com l’aiguabarreig de l’Onyar o la riera Benaula), i aportarà coneixement i propostes d’actuacions concretes per a la millora i recuperació d’aquests.
És per això que es vol comptar amb l’opinió de la ciutadania, i per tant l animem a participar en aquesta consulta per a recollir el seu parer contestant el formulari següent i dipositant la resposta i la informació de contacte (si així ho desitja) en una de les bústies en forma de caixa niu per a ocells que trobarà a l’Ajuntament i a la Casa de Cultura. Al costat de les bústies hi trobarà més butlletes amb l’enquesta. L’enquesta també es pot contestar des d’aquest enllaç.
Molts gràcies per la vostra participació.