El conseller Rull talla el fuet de Fiporc

  • 18 Febrer 2017

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull ha estat l'encarregat d'inaugurar la quarta edició de FIPORC. Rull, acompanyat de l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, el vici president tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria i el President del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. Seguint la tradició, dels darrers tres anys, la inauguració de la fira s'ha fet amb la tallada d'un fuet de grans dimensions.
Rull, ha destacat la importància del sector carni i porcí, no només com a motor econòmic del municipi i de les comarques gironines sinó de tot el país. En aquest sentit Rull ha felicitat a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva i a tota la gent i empreses que 'han aconseguit, en només 4 anys, consolidar FIPORC com a un referent a Catalunya'. 
L'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica Lluís Barnés, han destacat que la fira no seria possible sense el centenar de voluntaris i empreses patrocinadores que hi participen des de la primera edició'.
Com a novetat la fira s'ha iniciat amb un esmorzar de forquilla on s'han pogut menjar tota mena de productes relacionats amb el porc entre ells els típics greixons, els embotits, els pernils, les botifarres, la carn a la brasa, la pota i tripa, el porc a l'espasa, l' aranya de porc i l'arròs de galta de porc.
L'àrea de tast gastronòmic, que enguany s'ha ampliat amb la incorporació de nous expositors, ha compartit protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.
La Fira s'allargarà fins diumenge amb activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics. 
FIPORC està impulsada per l'Ajuntament de Riudellots de la Selva amb el suport organitzatiu de l'empresa gironina Incatis. Podeu consultar la programació des de www.fiporc.cat i baixar-vos l'APP de la fira, disponible per a IOS i Android.