Presentació de FIPORC a Girona

  • 16 Febrer 2017

Riudellots de la Selva ho té tot a punt per acollir els propers 18 i 19 de febrer la quarta edició de FIPORC, la fira dedicada al món del porc. Com a novetat l'obertura de la fira començarà a les 9 del matí de dissabte i diumenge amb un esmorzar de forquilla de porc. A les 10 del matí hi ha prevista la inauguració oficial de la fira, amb la tradicional tallada de fuet, a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull i de l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura acompanyada de regidors de l'Ajuntament i altres autoritats convidades.
Durant tot el cap de setmana, amb el porc com a principal protagonista, es durant a terme degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d'embotits, entre d'altres activitats. 
Fiporc disposa d'un àmplia zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires on es podrà degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc. Des dels típics greixons, passant pels embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa i, fins i tot, pizzes de carn de perol  i croquetes de galta de porc. Com a novetat també hi haurà, porc a l'espasa, aranya de porc a la brasa i no hi faltarà el deliciós arròs de galta de porc.
L'àrea de tast, que enguany s'ha ampliat amb la incorporació de nous expositors, compartirà protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.
Cal destacar també, que la programació inclou una àmplia oferta de tallers i activitats pels visitants, com ara el taller de cuina per aprendre a fer l'arròs de galta de porc de Fiporc, el taller d'elaboració de xocolates i el taller d'hamburgueses per als més petits. 
Aquest dijous al matí ha tingut lloc la presentació de la programació de la fira en un acte celebrat al Mercat de Lleó de Girona, on hi han participat l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica i responsable de la fira, Lluís Barnés.
Un any més, tots ells, han volgut destacar i agrair la col·laboració dels patrocinadors i dels més de 100 voluntaris que formem part de la comissió organitzativa de Fiporc sense els quals la fira no seria possible.