129 propostes durant el procés de participació ciutadana del pressupost municipal

  • 17 Desembre 2019

Amb el lema “Imagina Riudellots”, l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva va iniciar el passat mes de novembre un procés de participació ciutadana amb l’objectiu d’elaborar un pressupost municipal adaptat a les necessitats i reptes del municipi, en el qual els veïns poguessin decidir el destí de 280.000 euros del capítol d’inversions.
 
Durant la fase de recollida de propostes s’han comptabilitzat un total de 129 propostes ciutadanes. D’aquestes, 54 s’han fet arribat mitjançant la plataforma online participacio.riudellots.cat i les 75 restants, mitjançant les butlletes i les bústies que s’han habilitat a les dependències municipals, a la Casa de Cultura i a l’Espai Jove.  
 
El procés de participació ciutadana compta amb tres grans fases: una de recollida de propostes, una de validació i una final de votació. En aquests moments, s’ha iniciat la fase de validació política i tècnica de totes i cada una de les propostes rebudes per tal d’avaluar-les, veure si compleixen amb els criteris establerts i poder així, passar a la fase de votació final, tal i com ha explicat el regidor de Participació Ciutadana Xevi López. 
 
López, s’ha mostrat molt satisfet de la bona rebuda i índex de participació en aquesta primera edició del pressupost participatiu impulsat des de l’equip de govern amb el suport de la Diputació de Girona.  
 
Està previst que durant el primer trimestre del 2020 pugui finalitzar la fase de validació i s’iniciï la fase de votació on podran participar-hi totes les persones empadronades a Riudellots majors de 16 anys. 
 
Per dinamitzar el procés de participació ciutadana s’ha creat una imatge gràfica identificativa i l’etiqueta #ImaginaRiudellots per fer-ne el seguiment des de les xarxes socials de l’Ajuntament.