​Quim Torra inaugura la setena edició de FIPORC

  • 15 Febrer 2020

El President de la Generalitat de Catalunya ha inaugurat aquest dissabte la setena edició de Fiporc de Riudellots de la Selva. 

Torra, acompanyat de l’alcaldessa Montserrat Roura i del diputat de Promoció i desenvolupament econòmic local de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha estat l’encarregat de fer la tradicional tallada de fuet. 
Torra ha destacat que el sector agroalimentari català és un dels més importants del país i ha felicitat les empreses del municipi i als organitzadors de la fira. 

L’alcaldessa de Riudellots de la Selva Montserrat Roura ha volgut posar en valor i agrair públicament la feina feta pels més de 100 voluntaris que fan possible la fira així com de tots les empreses patrocinadors i institucions que hi donen suport.

‘Hem arribat a la setena edició de la fira i no hem perdut l’essència del que volem que sigui: un element de cohesió del municipi on hi participen més de cent voluntaris’ ha dit Roura.

Fipoc es podrà visitar fins diumenge 16 de febrer a partir de les 9 del matí amb un esmorzar de forquilla i una àmplia programació d’activitats per a tota la família que s’allargarà fins a les sis del vespre, després de del Concert de celebració del vintè aniversari de la Jove Orquestra de la Selva, que tindrà lloc a la Plaça de l’Esglèsia.   
Fins diumenge es duran a terme degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d'embotits, entre d'altres activitats relacionades amb el món i la gastronomia del porc. 

Fiporc 2020 disposa d'un àmplia zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires on poder degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc. Des dels típics greixons, passant pels embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa i carn de perol entre d’altres. Enguany la fira ha ampliat la zona de tast amb un nou productor local. 

El regidor de Dinamització Econòmica i responsable de la fira, Xevi López, s’ha mostrat molt satisfet de l’afluència de públic del primer dia i espera repetir l’èxit demà diumenge.  

Com a novetats destacades hi ha un canvi d’imatge en el disseny del material promocional de la fira actualitzant-lo després de 6 anys ininterromputs i un trenet que apropa i facilita l’accés dels visitants des de la zona d’aparcament fins a la Fira, situada a l’entorn del nucli antic.