Moltes gràcies a tothom!

  • 16 Febrer 2020

La setena edició de Fiporc celebrada aquest cap de setmana a Riudellots de la Selva, ha tornat a ser un èxit. El bon temps, en especial el de diumenge, ha acompanyat els visitants que han omplert de gom a gom les places i carrers de Riudellots fins exhaurir les existències de la majoria d’estands de l’àrea de tast, entre ells el de les Cuineres de Sils.

Durant  tot el cap de setmana s'ha fet activitats, tallers, degustacions i demostracions per a tots els públics amb el porc com a principal protagonista.

L’àmplia zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires, s’ha omplert de gom a gom per degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc, com ara pernils, embotits, botifarres i carn a la brasa així com realitzar-hi tallers i activitats per a tota la família. 

Un any més l’àrea de tast ha compartit protagonisme amb l’escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d’embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble. 

Enguany l’encarregat de inaugurar la fira ha estat el President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra acompanyat de l’alcaldessa Montserrat Roura i del diputat de Promoció i desenvolupament econòmic local de la Diputació de Girona, Jordi Camps.

L’alcaldessa de Riudellots de la Selva Montserrat Roura ha volgut posar en valor i agrair públicament la feina feta pels més de 100 voluntaris que fan possible la fira així com de tots les empreses patrocinadors i institucions que hi donen suport.

El regidor i responsable de Fiporc, Xevi López, també ha agraït la feina de tots els voluntaris, comissió de festes i entitats del poble que han participat activament en aquesta nova edició de la fira i als productors locals, que durant tot l'any donen vida al teixit comercial. López, ha explicat que a partir de demà mateix ja es començarà a treballar en l’edició del 2021. Durant la setmana vinent es farà balanç i el recompte de tiquets venuts.

La fira ha comptat també amb una exhibició castellera, a càrrec dels Castellers de Viladecans, els Castellers de Caldes de Montbui, els Castellers de Castellar i els Castellers de les Gavarres i un concert de la Jove Orquetra de La Selva amb motiu del seu 20è aniversari.

Fiporc està impulsada per l’Ajuntament de Riudellots de la Selva amb el suport organitzatiu de l’empresa gironina Incatis.