Comunicat d'actualització de la fase d'alerta del pla PROCICAT per emergències associades a malalties trasmissibles emergents amb potencial alt risc

  • 11 Març 2020

Noves mesures preventives

Amb el pas a la fase d’alerta, el Govern ha decidit establir noves mesures preventives, d’obligat compliment, per evitar la propagació del coronavirus, que entraran en vigor el dia 12 de març i que s’allargaran un període de 15 dies, amb la possibilitat de ser prorrogades en funció de l’evolució de la situació.

Les mesures acordades són les següents:

Els esdeveniments esportius, professionals i no professionals, que se celebrin a Catalunya es faran a porta tancada, excepte aquells en què hi participin menors d’edat, que podran anar acompanyats.

Se suspenen o s’ajornen les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. En els casos en què aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforament inferior a les 1.000 persones, es podran celebrar únicament si només s’ocupa un terç de l’aforament màxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants.

Aquestes mesures de restricció s’apliquen a espectacles públics, recreatius i d’oci, activitats culturals, religioses o similars, amb independència que siguin ofertes per un titular, explotador o organitzador públic o privat.

En les pròximes hores, des de Funció Pública, es fixaran les mesures que afectin a l’àmbit de l’administració pública. Per tant, sortirà una instrucció des de la Direcció General de Funció Pública a totes les institucions afectades.

Per a més informació sobre el Coronavirus i l'actuatització de les mesures adoptades consuteu el Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.