Estrena del sistema de vídeoacta

  • 12 Desembre 2019

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva estrenarà avui el nou sistema de vídeoacta coincidint amb la celebració del ple ordinari de desembre convocat per aquest dilluns a les 20 h.
 
El sistema permetrà l’enregistrament en vídeo de totes les sessions plenàries municipals amb signatura digital reconeguda, substituint la tradicional acta en format paper on es reflectirà el contingut íntegre de totes les intervencions fetes i dels acords presos. 
 
El regidor de Bon Govern i Transparència de l’Ajuntament de Riudellots, Xevi López, ha explicat que la implementació d’aquest nou sistema respon a la voluntat de l’Ajuntament de seguir avançant en el procés d’implantació d’una administració plenament electrònica i transparent.
 
López ha explicat també que a més d’optimitzar i agilitzar el treball en l’elaboració de les actes municipals, permetrà a la ciutadania seguir el ple en directe des del canal de Youtube de l’Ajuntament.
 
Totes les sessions es podran consultar “ a la carta” de forma permanent des del portal de Transparència de l’Ajuntament.
 
El sistema de videoacta permet dividir el ple per parts, de manera que les persones interessades en un determinat punt s'hi podran dirigir directament per escoltar el debat del punt que cerqui, sense la necessitat d'haver d'escoltar-ho tot. 
 
Per fer-ho possible, s’han instal·lat tres càmeres a la sala de plens i un sistema de microfonia que també podrà ser utilitzat per altres actes, reunions o presentacions. 
 
El sistema ha suposat una inversió de 21.162,07 €. La contractació d’aquest servei s’ha fet mitjançant la Central de Compres de l’ACM aprofitant-se de les condicions econòmiques favorables i d’un procediment de contractació més àgil i senzill.