Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 25 Març 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut aquest matí per explicar les noves mesures i les darreres novetats en el marc de l'Estat d'Alarma decretat per l'Estat espanyol per fer front al Coronavirus.
 
Segons la informació de la qual disposa l’Ajuntament, no hi ha cap habitant de Riudellots de la Selva afectat per la COVID-19. Tanmateix, es segueix fent una crida a quedar-se a casa i només sortir per allò que és imprescindible. En senyal de solidaritat i suport a les famílies que han perdut familiars per la COVID-19, l’Ajuntament ha abaixat les banderes del consistori.  
 
Es recorda que el dispensari mèdic local es troba tancat i que, en cas de necessitat, cal trucar al CAP de Cassà de la Selva (972 46 38 82).
 
En matèria d’educació, l’Escola de Riudellots, tenint en compte les indicacions del Departament d’Ensenyament, enviarà contingut educatiu que l’Ajuntament imprimirà per fer arribar a l’alumnat a casa i així poder seguir amb l’aprenentatge escolar en la mesura del possible. A més, l’Ajuntament ja disposa de les targetes moneder per als nens i les nenes que compten amb beques menjador. Un vigilant municipal les està repartint a domicili.
 
Pel que fa al taller de confecció de mascaretes, s’ha creat un grup de 35 voluntaris/àries que ja han començat a repartir el material que estan cosint 20 persones. S’ha entregat material per fer 300 unitats de mascaretes, però se’n recollirà més per seguir fent-ne. 
 
Per poder celebrar la Junta de Govern Local i la Comissió de Govern, s’han utilitzat amb èxit les noves tecnologies. Per aquest motiu, s’està treballant en aquest sentit per poder celebrar el Ple telemàticament. 
 
Volem destacar la solidaritat i el compromís de la gent de Riudellots. Dues empreses de Riudellots han donat mascaretes a l’Hospital Josep Trueta i 30 mil unitats de guants per a l’Hospital Santa Caterina, així com un enginyer del poble ha entregat 15 suports de viseres i agafadors de portes. 

L’Ajuntament segueix coordinat amb els Serveis Socials de Riudellots i el Consell Comarcal de la Selva pel curs i l’atenció de les persones de Servei d’Atenció a la Dependència.
 
Segueixen les tasques de desinfecció de les voreres del nucli urbà i del mobiliari urbà, com ara bancs, poms o polsadors, especialment a la zona comercial. 
 
Així mateix, l’Ajuntament no farà cobraments fins que s’aixequi l’Estat d’alarma i es recuperi la normalitat. 
 
Finalment, des dels Agents Rurals s’ha notificat que aquelles persones que es dediquen a l’activitat agrària i als cultius podran fer crema de restes.
 
Podeu recuperar la intervenció des d'aquest enllaç.
 
Us recordem que segueixen vigent totes les mesures recollides en el BAN publicat fa uns dies.