Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 01 Abril 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut aquest matí per explicar les noves mesures i les darreres novetats en el marc de l'Estat d'Alarma decretat per l'Estat espanyol per fer front al Coronavirus.
 
Aquest passat cap de setmana s’han trobat coloms morts en el nucli urbà, amb senyals clars d’haver estat enverinats. Per aquest motiu, es recorda el BAN publicat a la pàgina web del consistori i compartit als perfils de xarxes socials sobre el control de les poblacions de coloms. A més, es demana la col·laboració ciutadana per informar de les males pràctiques dels propietaris dels gossos, que deixen els excrements dels gossos a les vies públiques així com als parcs infantils, que actualment es troben tancats. Recordem que aquesta conducta és sancionable.
 
Pel que fa a les tasques de desinfecció, fa dies que estem actuant a la zona comercial, però des d’avui s’inicia un Pla Integral de Desinfecció. Així, els dilluns aquestes tasques es duran a terme als carrers de les urbanitzacions, els dimarts al polígon, els dimecres a la zona urbana del poble, els dijous de nou a les urbanitzacions i els divendres, també de nou, a la zona urbana. 
 
Quant al taller de confecció de mascaretes solidàries, des del Servei Català de la Salut ens han demanat passar a fer mascaretes infantils. Els voluntaris i les voluntàries ja les estan fent. 
 
Us recordem, avui que comença el mes d’abril, que l’Ajuntament va signar un Decret en el qual s’anunciava que no es cobrarien rebuts fins a superar l’Estat d’alarma.
 
La celebració de la Diada de Sant Jordi ha estat ajornada per motius evidents. Però des del consistori proposem fer una rosa ben gran, ja sigui amb roba, cartró, fusta o qualsevol material, i penjar-la al balcó, a la finestra o a la porta en senyal de la nostra Diada i el nostre patró, Sant Jordi. Fem-ho, també, per homenatjar a les persones que han perdut la vida per la COVID-19, al personal sanitari i a tots aquells que vetllen perquè no ens falti de res.  
 
Podeu recuperar la intervenció des d'aquest enllaç.
 
Us adjuntem el BAN sobre el control de les poblacions de coloms a Riudellots.