Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 03 Abril 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut aquesta tarda per explicar les noves mesures i les darreres novetats en el marc de l'Estat d'Alarma decretat per l'Estat espanyol per fer front al Coronavirus.
 
Afortunadament, a Riudellots de la Selva no s’ha detectat, fins al moment, cap cas de contagi per la COVID-19. Una molt bona notícia fruit de l’esforç de tota la població del municipi per quedar-se a casa; un esforç que fem i que s’ha de seguir fent. El coronavirus afecta a tothom: infants, joves, adults i gent gran. Per aquest motiu es fa una crida a la població jove per seguir amb les mesures de restriccions de mobilitat. Saltar-se el confinament és un fet que els Vigilants Municipals poden sancionar
 
L’Ajuntament segueix fent seguiment de la gent gran que està a casa, en especial dels que tenen serveis de dependència. El consistori segueix estant a càrrec de tothom per qualsevol necessitat i es demana la col·laboració ciutadana per fer el millor seguiment possible. Així mateix, es recorda que per situacions de violència masclista, hi ha un número de telèfon disponible per notificar-les i així poder actuar com més aviat possible. 
 
Malauradament, s’informa de les males actuacions d’algunes famílies del poble que aboquen les deixalles a les papereres, un objecte del mobiliari urbà que no està destinat a deixar-hi deixalles orgàniques ni residus barrejats. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’obrirà una inspecció a tots aquells habitatges que no facin servir els cubells. Cal respectar el servei de recollida porta a porta
 
Us recordem l’organització del Pla Integral de Desinfecció. Els dilluns les tasques es duran a terme als carrers de les urbanitzacions, els dimarts al polígon, els dimecres a la zona urbana del poble, els dijous de nou a les urbanitzacions i els divendres, també de nou, a la zona urbana.
 
Pel que fa a la xarxa de voluntariat de mascaretes, avui s’ha entregat al Servei Català de Salut un total de 239 infantils i 250 per a gent gran. De mascaretes per a persones adultes se n’havien fet 245 més, que s’han quedat a l’Ajuntament i se’ls donarà l’ús que sigui més convenient, com ara la població més vulnerable. A més, es repartirà material de protecció per als botiguers. També es vol informar que la clínica dental de Riudellots ha entregat 100 kits de mascaretes i guants d’un sol ús. Així mateix, ahir es va posar en marxa a Girona una residència-hospital per a persones grans afectades per la COVID-19 però en estat lleu. El centre de serveis El Lliri Blau i el Casal hi han destinat un i tres carros per servir menjar, respectivament. Un agraïment a tots aquests gestos solidaris. 
 
Finalment, us anunciem que el concurs literari ha quedat ajornat. Us convidem a escriure durant aquests dies de confinament i presentar-se al certamen. 
 
No abaixem la guàrdia durant el cap de setmana i quedem-nos a casa. Podem sortir només pel que és imprescindible. 
 
Podeu recuperar la intervenció des d'aquest enllaç.