Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 06 Abril 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut aquest migdia per explicar les noves mesures i les darreres novetats en el marc de l'Estat d'Alarma decretat per l'Estat espanyol per fer front al Coronavirus.

Aquest darrer cap de setmana no s’ha recollit cap incidència per part dels Vigilants Municipals. No obstant això, hem detectat que alguns veïns o veïnes treuen el gos a zones com el polígon o la via verda. Cal ser conscients que hem de treure el gos a un radi de poca distància de la llar i per poc temps, només per a les necessitats del gos. Així, des que es va decretar l’Estat d’alarma s’han sancionat aquelles persones que van a passejar pel poble i que es salten les restriccions de mobilitat. Els Vigilants Municipals ho seguiran fent fins que duri la situació d’excepcionalitat. A més, també hem detectat la presència de guants usats abocats a diverses zones del poble. Ho lamentem i recordem que els guants s’han de tirar al lloc que pertoca un cop utilitzats
 
Recordem que avui s’han tornat a activar les targetes moneder per a la compra d’aliments bàsics que es van entregar a les famílies que gaudeixen d’ajut de menjador escolar. 
 
Aquest matí repartirem les mascaretes confeccionades amb un material antivíric i una tela que es pot rentar exclusivament amb sabó per quedar desinfectades. Les proporciona la Diputació de Girona per a les persones de risc exposades al públic. 
 
Us informem també que l’Agència Catalana de l’Aigua ha decidit aplicar una reducció del 50% del cànon de l’aigua d’ús domèstic durant els mesos d’abril i maig. Una mesura que també és vàlida per a empreses i altres activitats econòmiques. Així mateix, per als col·lectius més vulnerables que tenen el cànon social zero, en el cas que el consum es situï per sobre del primer tram tindrà la mateixa reducció del 50% del cànon.  
 
Finalment, us informem que des del Dipsalut s’ha obert la línia 900 d’atenció específica del servei local de teleassistència. Es tracta d’un servei gratuït que funcionarà mentre la situació d’excepcionalitat ho requereixi. Es dirigeix a persones d’edat avançada i amb malalties cròniques que viuen soles o passen moltes hores soles. El contacte d’aquest servei és el mòbil 617 737 126

És important seguir les recomanacions d'anar amb mascareta i amb guants d'un sol ús quan hàgem de sortir al carrer. No abaixem la guàrdia, quedem-nos a casa i sortim només pel que és imprescindible. 
 
Podeu recuperar la intervenció des d'aquest enllaç.