Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 09 Abril 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut aquesta tarda per explicar les noves mesures i les darreres novetats en el marc de l'Estat d'Alarma decretat per l'Estat espanyol per fer front al Coronavirus.

La compareixença ha començat una mica tard per un problema amb un pal de llum del Veïnat de l’Estació que s’està reparant. La companyia ho intentarà arreglar sense tallar el subministrament, però si no es pogués, s’haurà de tallar una estona per arreglar-ho.

Tenim per davant 4 dies que no seran gaire diferents dels dies que hem passat fins ara. Aquesta Setmana Santa no podem sortir. L’any que ve sí que podrem celebrar la Setmana Santa però aquest any ens hem de quedar tots a casa.

Podeu comprar la mona a Riudellots o aprofitar els serveis a domicili que ens ofereixen els comerços i rebre la mona o el cistell de la compra a casa.
Us recordem els establiments que estan a la nostra disposició ja que és millor que es mogui un cotxe que no pas molts: Carnisseria Güell, Glu-gluts, l’estanc, Martí Duran, Novavenda i Peixateria Núri.

Us informem que dilluns 13 d’abril hi haurà mercat setmanal a Riudellots tot i ser festiu.

L’Ajuntament segueix amb el pla de desinfecció dels espais públics del poble: s’han desinfectat carrers, parcs, la pista, els patis de l’escola, el pati de la llar d’infants i els aparcaments municipals. Desinfectem també a dies alterns de forma molt continuada la zona del nucli antic i Poblenou, polígon i urbanitzacions. Després de Setmana Santa passarem a la fase 2 del pla de desinfecció on s’hi inclourà la desinfecció dels aparcaments de la Baixada de les Acàcies i del Carrer Cellera. Seguirem desinfectant canviant la freqüència a un cop a la setmana per fer un manteniment periòdic mentre duri aquesta situació.

L’Ajuntament de Riudellots ha fet un decret per adherir-se a demanar a la Generalitat de Catalunya que aprovi uns preus assequibles pels serveis funeraris. Seguirem pendents.

Dimarts s’acaba el permís obligat d’estar a casa pels treballadors. Us demanem però, que en la mesura del que pugueu us seguiu quedant a casa, treballant des de casa.

Avui dijous 9 d’abril s’ha repartit la primera remesa de mascaretes fetes per voluntaris a les persones de més de 90 anys del poble. El dimarts es farà el repartiment a les persones de més de 80 anys. Una vegada més, volem donar les gràcies als voluntaris i voluntàries que han fet aquestes mascaretes.
Si teniu menys de 65 anys i us trobeu en situació de vulnerabilitat davant del virus i necessiteu mascaretes podeu trucar als Vigilants Municipals i us les farem arribar.

Volem recordar que si aquests dies de festa es produeix una incidència violenta als vostres domicilis, podeu trucar als Vigilants Municipals.
Els Vigilants faran serveis mínims treballant els dies de festa al matí i a la tarda.

Portem 27 dies tancats a casa, és molt dur, però més dur és si ens posem malalts. Quedem-nos a casa! Gràcies per quedar-vos a casa!

Podeu recuperar la intervenció des del següent enllaç.