Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 14 Abril 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut aquest matí per explicar les noves mesures i les darreres novetats en el marc de l'Estat d'Alarma decretat per l'Estat espanyol per fer front al Coronavirus.
 
Les dades que ens han arribat del Servei Català de la Salut han confirmat les dues primeres persones de Riudellots infectades per la COVID-19. Des de l’Ajuntament volem enviar un missatge de suport als afectats, als seus familiars i a tots els veïns i veïnes del municipi. 
 
Ens preocupa la tornada al treball d’un terç de la població. Creiem que és aviat i suposa un risc massa elevat que ens fan córrer des del Govern de l’Estat. A més, ens costa que les empreses tenen dificultats per adquirir material de protecció individual i no poden garantir, doncs, l’equipament necessari per poder treballar amb total garantia de salut. Per aquest motiu, des del grup de mascaretes solidàries es van repartir ahir un total de 206 mascaretes (dues per persona) per aquells qui han hagut d’anar a treballar. 
 
En els propers dies començarà un nou trimestre escolar. La direcció de l’Escola ens ha passat el llistat de material que hem de fer arribar als nens i nenes que no disposen de les eines suficients. L’Ajuntament repartirà aquest material informàtic i les fitxes entre avui i demà. 
 
Us informem, també, que a partir d’aquest dijous el servei de neteja setmanal seguirà escombrant, però també s’afegirà a les tasques de desinfecció.  
 
Pel que fa al repartiment de les mascaretes de roba confeccionades pels cosidors i les cosidores del poble, aquest matí s’ha iniciat el repartiment de mascaretes a les persones de més de 80 anys. Si algun veí o veïna de Riudellots està delicat de salut i necessita mascaretes, li farem arribar independentment de la seva edat. Volem informar, també, que l’equip de Govern ha decidit aportar 1.250 euros de les seves retribucions per costejar el material amb el qual s’estan fent les mascaretes, així com Teixits Agell ha fet una donació de peces  de roba per tal de sumar-se a la causa solidària. La resta de material es pagarà amb el pressupost de l’Ajuntament. 
 
Seguim a casa, sortim pel que és imprescindible, fem servir mascaretes i guants i seguim amb els procediments de desinfecció, especialment rentar-nos les mans totes les vegades que siguin necessàries.
 
Podeu recuperar la intervenció des del següent enllaç.