Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 20 Abril 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut aquesta tarda per explicar les noves mesures i les darreres novetats en el marc de l'Estat d'Alarma decretat per l'Estat espanyol per fer front al Coronavirus.

Venim d’un cap de setmana en el que no s’han registrat incidències. A Riudellots, ens mantenim amb la xifra de tres contagis i les dades mèdiques ens indiquen una lleugera millora, però no s’ha d’abaixar la guàrdia. Cal seguir respectant el confinament i sortir només pel que és imprescindible. I quan haguem de sortir de casa, anar ben protegits, amb mascaretes i guants d’un sol ús. 
 
En els propers dies s’iniciarà el procés de desconfinament gradual que decreta l’Estat. Els menors d’edat podran sortir a fora en un període determinat de temps. En ser conscients d’aquesta mesura, el passat divendres es va proposar al grup de mascaretes solidàries confeccionar més mascaretes infantils. El dissabte es repartia el material i avui mateix ja se n’han recollit 226 unitats. Amb totes les que teníem i les que es podran fer al llarg d’aquests dies, en tindrem suficients per proporcionar dues mascaretes a cada nen i nena de Riudellots. Gràcies al grup de cosidors i cosidores, són un orgull pel poble de Riudellots.
 
A més, des d’avui es poden recollir a les farmàcies les mascaretes proporcionades pel Govern. Us recomanem, però, no anar a la farmàcia només per recollir una mascareta. Anem-hi quan ens convingui desplaçar-nos per buscar altres coses. 
 
Aquest dijous 23 és la Diada de Sant Jordi. Malgrat que aquest any l’hem de celebrar des de casa, encara sou a temps de fer la vostra rosa i penjar-la al balcó o a la finestra. Entre tots celebrem la Diada de Sant Jordi confinada. També us proposem de jugar a Què en saps de Sant Jordi? Animeu-vos a participar-hi!
 
Finalment, us recordem que dissabte passat es va publicar un BAN d’alcaldia per explicar com s’han de gestionar els residus de les llars tant si hi ha malalts de COVID-19 com si no.

Podeu recuperar la intervenció des del següent enllaç.