Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 24 Abril 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut aquesta tarda per explicar les noves mesures i les darreres novetats en el marc de l'Estat d'Alarma decretat per l'Estat espanyol per fer front al Coronavirus.

En primer lloc, esperem que poguéssiu gaudir ahir, en la mesura del possible, de la Diada de Sant Jordi. Ens trobem davant un nou cap de setmana a casa. Hem de seguir amb la mateixa prudència i responsabilitat amb la qual ens hem comportat a Riudellots. Sortim només per allò que és necessari i aprofitem el servei a domicili de les botigues del poble. Les dades del Servei Català de la Salut ens segueixen dient que a Riudellots tenim 3 positius, els desitgem una ràpida recuperació i molt de suport. 
 
A partir d’aquest diumenge 26 els nens i nenes menors de 14 iniciaran el desconfinament progressiu. L’horari de sortida al carrer serà de nou del matí a nou del vespre i podran estar-se un màxim d'una hora al dia, a un radi d’un quilòmetre del domicili. Els haurà d'acompanyar mínim un adult que convisqui amb ells i no se’n pot separar en cap moment, com si es tractés d’un viatge. 
 
Els nens i nenes poden jugar, córrer, saltar, anar en patinet o en bicicleta, però no poden anar als parcs infantils ni instal·lacions esportives, així com tampoc jugar amb els altres nens i nenes que es trobin al carrer. L’ús de mascaretes no és obligatori, però sí que és recomanable. Cal rentar-se les mans en sortir i tornar a casa i s’ha de mantenir una higiene estricta amb el mobiliari urbà. Demà el govern de l’Estat publicarà el BOE oficial i estarem atents si hi ha alguna novetat. 
 
De moment, l'Estat i la Generalitat no proporcionen mascaretes infantils. Des de l’Ajuntament, volem que no hi hagi cap nen i nena de Riudellots sense mascareta. Ho podem garantir gràcies a l’esforç altruista del grup de mascaretes solidàries. Avui acabarem de preparar les bosses de mascaretes infantils i demà al matí, de 9 a 11 h, les repartirem a la Sala Polivalent als baixos de l’Ajuntament
 
Quedem-nos a casa aquest cap de setmana i no abaixem la guàrdia. 

Podeu recuperar la intervenció des del següent enllaç.

Us recordem el BAN d’alcaldia sobre la gestió dels residus a les llars.