Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 18 Maig 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut aquesta tarda per explicar les noves mesures i les darreres novetats en el marc de l'Estat d'Alarma decretat per l'Estat espanyol per fer front al Coronavirus.

Entrem a la setmana 10 de confinament i entrem a la fase 1. Avui tornem a estar a 5 positius de coronavirus a Riudellots.
Avui s’ha restablert l’atenció mèdica al consultori de Riudellots amb l’horari següent:
Dilluns i dimecres de 14h a 20h i dimarts, dijous i divendres de 8h a 14h.
La sala d’espera provisional del consultori és el bar del casal de jubilats. Us recordem una sèrie de recomanacions dictades pel Departament de Salut:
- Arribeu a l'hora de la visita, no abans
- Vingueu sense acompanyant (excepte menors i persones amb dificultat de mobilitat o comprensió, que poden venir acompanyades)
- Respecteu la distància de seguretat d’1,5m
- Porteu mascareta quirúrgica
- Renteu-vos bé les mans cada cop que entreu en una sala o consulta i sempre que ho necessiteu
A la sala d’espera hi ha gel desinfectant per desinfectar-se les mans. S’entra per una porta i es surt per una altra i ens cridaran pel nom a través d’un altaveu. Us demanem que no mogueu les cadires de lloc.
És important no acudir al consultori sense cita prèvia ja que no ens podran atendre, cal trucar-hi abans.
També  us podeu donar d’alta per accedir al vostre historial mèdic a https://lamevasalut.gencat.cat
Us informem que s’han tornat a activar les targetes moneder pels nens i nenes que tenen beca menjador a Riudellots.
Mentre seguim en estat d’alarma, mantenim la felicitació als nens i nenes de 0-12 anys que no poden celebrar el seu aniversari com voldrien.
Els treballadors públics de l’ajuntament de Riudellots seguiran teletreballant, però des d’avui s’atén a l’ajuntament amb cita prèvia. No obstant, divendres és Santa Rita i l’atenció telefònica estarà tancada.
Amb la fase 1 hem vist canvis al poble, però us demanem que procureu respectar les franges horaris de les persones grans (de 10h a 12h i de 19h a 20h).
El mercat setmanal ha parat avui igual que la setmana passada amb restricció de parades.
Segueix vigent la recomanació de no visitar a les persones de més de 70 anys.
Dissabte a les 20h i diumenge a les 11h tornarem a tenir missa amb mesures restrictives: un terç d’aforament, mascaretes, desinfectant...
Les sortides dels nens es mantenen amb les mateixes condicions: 1 hora al dia entre les 12h i les 19h amb un passeig de fins a 1km de casa acompanyats per un adult.
La resta de persones poden sortir pel matí i al vespre entre les 6 del matí i les 23h del vespre podem sortir 1h al dia. Però cal destacar que si no ens trobem bé no sortim de casa.
Us recordem que no es pot ni menjar ni beure al carrer.
Recordem també els telèfons útils: 012 de la Generalitat de Catalunya per informació, si ens trobem malament podem trucar al 061 i per emergències podem trucar al 112.
Ha estat un cap de setmana sense incidències, moltes gràcies!
Podeu recuperar la intervenció des del següent enllaç.