Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 29 Maig 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut aquesta tarda per explicar les noves mesures i les darreres novetats en el marc de l'Estat d'Alarma decretat per l'Estat espanyol per fer front al Coronavirus.
Actualment tenim 9 positius a Riudellots.
La setmana passada es van decretar 10 dies de dol a partir del dia 26 de maig a tots els municipis d’Espanya. A Riudellots ja fa setmanes que tenim les banderes baixades amb senyal de dol.
Dilluns vinent 1 de juny entrarem a la fase 2. S’obriran l’escola i la llar d’infants, amb plans d’obertura ja aprovats i les famílies dels infants de P1 a 6è ja han estat informades. Us recordem que cal tenir presents els plans d’actuació i complir-los.
L’ajuntament ha elaborat un pla de prevenció pel personal de la llar i personal municipal i també ha treballat en un pla de contingència per tots els edificis municipals de Riudellots.
Els edificis municipals s’aniran obrint progressivament: la biblioteca, la casa de cultura, sales d’exposicions i activitats... Us demanem que estigueu molt atents als rètols indicatius i a les obligacions de mesures que s’aplicaran.
Us recordem que a Riudellots no tenim franges horàries per sortir a fer esport i/o passejar però hem de respectar l’horari de sortida de les persones grans: de 10h a 12h i de 19h a 20h.
Amb la fase 2 hi haurà alguns canvis: es podrà anar a la segona residència si és de la mateixa regió sanitària, es podran reprendre les obres a domicilis particulars si es respecten les distàncies recomanades i els bars i restaurants podran obrir a l’interior sense consum a les barres.
En fase 2 es contempla també l’obertura de la piscina, estem al final del procés de concurs i us n’informarem ben aviat.
Es manté l’ocupació del 30% del mercat setmanal. Cal acudir-hi amb mascareta, mantenir les distàncies de seguretat i esperar el torn.
Aquest cap de setmana es reprèn la missa dominical, anticipada dissabte a les 20h i diumenge a les 11h. A l’entrada de l’església hi trobareu les instruccions de seguretat.
Recordem també que des del passat 21 de maig és obligatori l’ús de mascareta quan no es pugui mantenir la distància de seguretat de 2 metres.
Demà dissabte 30 de maig de 10h a 12h a la Sala Polivalent de l’Ajuntament farem entrega de mascaretes per a persones d’entre 50 i 59 anys. Si algun menor no ha recollit la mascareta li entregarem aquest mateix dissabte. Us informem que la iniciativa de mascaretes solidàries es pot dur a terme gràcies a una part que paga l’Ajuntament, l’aportació de 1.200€ per part dels regidors del Govern, donació de roba del propi establiment i una donació privada d’una família de Riudellots.
Recordem que ni en fase 1 ni en fase 2 es pot anar als parcs infantils.
El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia. Per qualsevol incidència també podeu contactar a mossos.atenciovictimes@gencat.cat
Recordem també els telèfons útils: 012 de la Generalitat de Catalunya per informació, si ens trobem malament podem trucar al 061 i per emergències podem trucar al 112.
 
Podeu recuperar la intervenció des del següent enllaç.