Alerta per onada de calor

  • 31 Juliol 2020

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'alerta del PROCICAT per onada de calor. 

Les temperatures més altes s'assoliran aquest divendres. La mínima sovint no baixarà dels 20 ºC, tret de zones de muntanya i la matinada de divendres, localment rondarà els 25 ºC al litoral central i sud, vall de l'Ebre i Ponent.

Consells d’autoprotecció davant de l'onada de calor


Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació.
Si treballeu a l’aire lliure, cobriu-vos el cap amb una gorra i bebeu més aigua de l’habitual.
Si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.