Compareixença de l’alcaldessa, la regidora de festes i el president de la comissió de festes en relació a la Festa Major 2020

  • 18 Agost 2020

Aquesta tarda l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, la regidora de Festes, Cristina Pineda i el President de la Comissió de Festes, Dídac Gómez, han comparegut per informar sobre les gestions i decisions preses en relació a la Festa Major 2020.

Cristina Pineda, regidora de festes de l’Ajuntament de Riudellots:
Després de diverses reunions amb la comissió de festes i l’alcaldessa hem decidit cancel·lar la Festa Major de Riudellots que s’havia de celebrar del 26 de setembre al 4 d’octubre com a mesura preventiva davant la crisi sanitària caudada per la Covid-19. Les autoritats sanitàries desaconsellen la celebració d’actes multitudinaris i hem de ser prudents, responsables i pensar amb la salut i la seguretat de tots. Es tracta doncs d’una decisió unànime presa des d’alcaldia, la comissió de festes i la regidoria de festes. No ha estat una decisió fàcil i a Riudellots seguirem apostant per potenciar la cultura; la Festa Major tornarà l’any vinent amb més força que mai. Si la situació millorés es plantejaria la possibilitat de programar algun acte.

Dídac Gómez, president de la Comissió de Festes:
Després de diverses trobades amb membres de la Comissió de Festes, de l’Ajuntament i artistes relacionats amb la Festa Major d’enguany hem decidit suspendre tots els actes per responsabilitat davant el perill de contagis que podria suposar la celebració.
Donem les gràcies a tots els artistes que ja estaven contractats que s’han compromès a venir per la Festa Major del 2021 així doncs mantindrem el cartell d’aquest any per l’any vinent.
Si la situació millora no descartem poder celebrar algun acte amb totes les mesures de seguretat. Desitgem que aquesta situació acabi aviat i puguem fer una bona Festa Major l’any vinent.

Montserrat Roura, alcaldessa de Riudellots:
La Festa Major és una de les celebracions més esperades de l’any on hi treballen durant molt de temps la Comissió de Festes i la regidoria de Festes. Actualment tenim 14 positius de Covid-19 a Riudellots i davant la incertesa del que podria passar d’aquí a un mes no volem córrer el risc. Volem una festa segura però no tenim garanties per fer-la, per això el cartell del 2020 es posposa a l’any 2021. En funció de l’evolució del control de la pandèmia anunciarem noves dates per a una celebració diferent de la Festa Major 2020.
Aprofitem la compareixença per informar-vos que s’ha aprovat la resolució que inclou noves mesures per reduir el risc de contagi de la Covid-19: la prohibició de fumar a la via pública o espais oberts si no es pot mantenir la distància de seguretat de 2 metres i la recomanació de limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable, així com també que aquestes trobades socials siguin d’un màxim de 10 persones. Els bars i restaurants hauran de tancar a la 1 de la matinada i no podran admetre clients a partir de les 00. També hauran de seguir garantint la distància d’1,5 metres entre les taules per mantenir el distanciament social recomanat.
Informem també que el proper divendres 21 d’agost de 9h a 14h es podran recollir a l’Ajuntament mascaretes de cotó elaborades pel grup de mascaretes solidàries de Riudellots.

Podeu recuperar la compareixença en aquest enllaç