Màxima precaució davant la previsió de pluges intenses a partir d’avui divendres

  • 28 Agost 2020

Protecció Civil de la Generalitat ha alertat d’un canvi de temps extrem a partir d’aquest divendres al migdia, en el qual s’espera un episodi de pluges intenses al llarg del cap de setmana. 
 
Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, les pluges poden començar a partir del divendres al migdia i poden arribar a superar els 40 ml/m2 en 30 minuts. El canvi de temps s’intensificarà amb el pas de les hores i està previst que les pluges arribin al màxim grau d’intensitat divendres al vespre. A més, els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment de pedra i ratxes fortes de vent. 
 
Per aquest motiu, Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions i evitar riscos innecessaris. Es recomana evitar zones properes a lleres, rius, guals, rieres i torrents, encara que portin poc cabal, ja que es pot incrementar de forma sobtada. També s’aconsella no aparcar en zones inundables o torrents secs, així com tampoc estacionar en zones que puguin obstaculitzar el pas de vehicles d’emergències. En cas de tempestes elèctriques, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. 
 
Finalment, abans de realitzar qualsevol activitat, en especial si és a l’aire lliure, es demana consultar prèviament les previsions meteorològiques
 
Podeu consultar la predicció municipal de Riudellots en el Servei Meteorològic de Catalunya