Últim dia que els canals afectats pel Segon Dividend Digital es podran veure en l’antiga freqüència

  • 30 Setembre 2020

A partir d'avui 30 de setembre, els canals de la TDT que s’han vist afectats pels canvis del Segon Dividend Digital ja només es podran sintonitzar en les seves noves freqüències. Per tal de veure correctament tots els canals de la TDT un cop es produeix l'apagada dels canals antics, caldrà haver efectuat les adaptacions necessàries a l'antena i haver resintonitzat el televisor.

Les comunitats de veïns dels edificis que tenen antena comunitària i que encara no hi hagin fet les adaptacions necessàries hauran de contactar amb un instal·lador homologat. Les llars amb antena individual, en canvi, només caldrà que resintonitzin el televisor.

El procés de canvis de canal de la TDT del Segon Dividend Digital finalitzarà definitivament el 31 d'octubre, segons estableix el Reial decret-llei 23/2020, de 23 de juny, després que la data prevista inicialment s'hagués de posposar per la situació excepcional provocada per la crisi del Covid-19. El 30 de setembre, però, és la data que marcarà l’apagada de les freqüències antigues que encara s’estaven emetent en simulcast, és a dir simultàniament en la freqüència antiga i la nova, a través de nombrosos centres emissors.

A més, durant tot el període del procés d'alliberament de freqüències, els centres emissors afectats amb un abast de cobertura més limitada estan subjectes a un canvi de canal directe, és a dir sense cap període de simultaneïtat d’emissions entre el canal a canviar i el nou canal assignat. Al mateix temps que s'encén el nou canal s'apaga l'antic. 

El procés havia d'estar finalitzat el 30 de juny a tota la Unió Europea, però degut a les mesures de seguretat establertes durant l'emergència sanitària es van haver de posposar molts dels treballs de canvi de canal previstos, que es van tornar a reprendre el passat 1 de juny.

Podeu consultar la previsió de dates per a cada centre emissor al Mapa comarcal de canvis de freqüències i previsió de dates pel Segon Dividend Digital, i tota la informació actualitzada sobre el Segon Dividend Digital a Catalunya des d'aquí.