Compareixença de l'alcaldessa Montserrat Roura

  • 15 Octubre 2020

L’Alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha comparegut per explicar les noves mesures que entren en vigor per evitar la propagació de la Covid-19 a Catalunya.
El Govern s’ha plantejat noves mesures per aturar els brots de Covid-19 a Catalunya, unes mesures que entraran en vigor aquesta nit a partir de les 00 h i seran vàlides durant 15 dies.
- Se suspenen les activitats de restauració i bars i només es permet el lliurament a domicili o la recollida a l’establiment amb cita prèvia.
- Els hotels han de limitar l’accés als espais comuns al 50% d’aforament.
- Els establiments i locals comercials minoristes han de reduir l’aforament al 30% de l'habitual.
- Es prohibeixen els serveis de tractament de bellesa, excepte els serveis de perruqueria.
- Es redueix al 30% l’aforament del mercat setmanal.
- Es prohibeixen les trobades i reunions de més de 6 persones excepte de la bombolla convivència o bombolla ampliada (si el grup de convivència és de més de 6 persones)
Aforament del mercat setmanal 30%
- Cal limitar els desplaçaments no essencials.
- Cal prioritzar el teletreball i les reunions telemàtiques.
- Es pot fer ús dels parcs i jardins públics i de les àrees de joc infantils fins a les a les 20:00h.
- Es redueix al 50% l’aforament en activitats culturals;  s'han de pre assignar els seients. I s’estableix horari de tancament a les 23:00h.
- Els actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments, serveis religiosos, cerimònies fúnebres, han de limitar l’assistència al 50% de l’aforament.
- Els gimnasos han de reduir l'aforament al 50%  i funcionar amb cita prèvia. Es prohibeix l’ús d’aquells equipaments esportius que no estiguin supervisats.
S'ajornen totes les competicions esportives, excepte les oficials i les professionals.
- A les universitats, la docència teòrica passa a ser virtual. A les escoles i instituts es mantenen les classes i les activitats extraescolars.
 
Avui hem repartit a tota la població la convocatòria d’ajuts adreçats a les famílies de Riudellots de la Selva afectades per la pandèmia de la COVID-19. A partir de demà divendres 16 d’octubre es podran demanar totes aquells veïns i veïnes majors d’edat i empadronats al municipi que puguin acreditar que:
- Han estat acomiadades, a partir del 14 de març de 2020.
- Han estat afectades per un ERTO, a partir del 14 de març de 2020.
- Han estat afectades per una incapacitat temporal per situació de risc o malaltia de COVID-19.
Els ajuts consisteixen en uns vals, la quantia dels quals són de 10 € cada un d’ells i que podran ser intercanviats en establiments de Riudellots de la Selva. El consum dels vals A i B comporta una compra mínima de 10 €, no es dona canvi, ni es pot bescanviar per euros i es podran utilitzar fins al 31 de desembre de 2020.
 Hi ha dos tipus de vals. Per un costat, els vals A estan 50% finançats per l’Ajuntament, i el 50% restant, assumeix el cost del val la persona beneficiària que el rebi. És a dir, la persona beneficiària només rebrà l’ajut del 50% de l’import del val tipus A. Per altra banda, els vals B estan 100% finançats per l’Ajuntament de Riudellots de la Selva. La persona beneficiària no caldrà que faci cap aportació econòmica del val tipus B.
La sol·licitud per demanar l’ajut es facilitarà i formalitzarà de forma presencial o telemàtica mitjançant el model normalitzat a partir del demà, 16 d’octubre, fins al 6 de novembre, ambdós inclosos. Juntament amb la sol·licitud s’haurà de portar el DNI de la persona beneficiària i/o el del representant, si s’escau; i la documentació acreditativa de la seva situació laboral d’acord amb els supòsits abans esmentats.
 Per a qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb l’Ajuntament mitjançant el número de telèfon 972 478 899. 
                                                        
El dia 20 d’octubre s’iniciarà la campanya de vacunació de la grip a Riudellots amb el següent horari:
20 d'octubre (10-15h)
27 d'octubre (10-15h)
28 d'octubre (13:30 -20h)
3 de novembre (10-15h)
10 de novembre (10-15h)
11 de novembre (13:30 -20h)
17 de novembre (10-15h)
Es poden vacunar les persones d’edat igual o superior a 60 anys, persones de menys de 60 anys que presenten un alt risc de complicacions derivades de la grip, infants o adults amb patologies prèvies o persones que poden transmetre la grip a les que tenen un risc alt de presentar complicacions.
La vacunació es durà a terme a la Sala Polivalent.
Podeu sol·licitar cita per internet a través de www.ics.gencat.cat -programació de visites. Clicar la pestanya on posa “Clica aquí per demanar cita si vols vacunar-te contra la grip”. Introduir el CIP de la persona que es vol vacunar. Triar el lloc de la vacunació, data i hora; enviant un missatge a través de www.ics.gencat.cat – programació de visites. Cal posar el CIP de l’usuari que es vol vacunar i a la part de text posar que es vol cita per vacuna de la grip. D’aquesta manera, el personal del CAP us telefonarà per citar-vos o trucant directament al centre de salut al 972 47 75 29.
 
Recordeu que la millor fórmula per evitar el contagi és: distància, mans i mascareta.
Els veïns que encara no disposin de les mascaretes que facilita l’Ajuntament les poden passar a buscar per les oficines els dijous.


Podeu recuperar la intervenció aquí.