​Màxima precaució en els pròxims dies per la segona onada de la COVID-19

  • 20 Octubre 2020

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha llançat una crida a la població per a que segueixin les mesures vigents i les recomanacions de les autoritats sanitàries. Davant de la segona onada de la COVID-19, que han obligat les institucions a decretar noves restriccions, Salut demana extremar les precaucions en quatre eixos principals: reduir la interacció social i la mobilitat, seguir la fórmula Distància+Mans+Mascareta i protegir a les persones de risc

Així mateix, es vol fer un recordatori que les trobades socials poden ser de màxim sis persones. També es demana relacionar-se només amb la bombolla de convivència, mentre que amb la bombolla ampliada, cal extremar les mesures de protecció. Així mateix, es demana reduir al màxim la mobilitat, afavorir el teletreball i evitar les aglomeracions. A més, és clau protegir les persones de risc. És important que es vacunin de la grip i les persones convivents o cuidadores han d’extremar les precaucions.

Per ara, a Riudellots de la Selva, l’índex de risc de brot al municipi se situa als 20 punts, amb només 1 cas diagnosticat amb prova PCR en els últims set dies. Són bones dades, però cal no abaixar la guàrdia. L’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, va comparèixer el passat dijous per explicar les noves mesures que entren en vigor per evitar la propagació de la COVID-19 a Catalunya.